Hlavní obsah

Zámek Holešov zve na tři fotografické výstavy

Novinky, Dana Podhajská

Zimní sezónu na holešovském zámku zpestřují výstavy dvou fotografů - Slováka Gustava Hegedüše a Čecha Rudolfa Seiferta. Další výstavu fotografií Indonésie tří tváří nabízí v zámeckých prostorách hudební New Drive Club.

Foto: Rudolf Seifert

Jedna ze zámeckých variant fotografa Rudolfa Seiferta.

Článek

Slovenský fotograf Gustav Hegedüš pochází z Turčianských Teplic a v Holešově vystavuje poprvé. Přivezená kolekce snímků charakterizuje jeho celoživotní tvorbu - snahu umělecky zachytit a popsat krásu a harmonii přírodních živlů. Vodu, vzduch, oheň a zem v různých barevných variantách, formách, asociacích a podobách prezentuje pod názvem Moje živly.

Holešovský fotograf Rudolf Seifert vystavuje samostatně ve svém městě poprvé. Soubor barevných snímků Zámecké variace představuje autorův pohled přes objektiv na Holešov a především na jeho dominantu zámek. Zachytil jej různými pohledy během čtyř ročních období inspirován denním světlem i nocí. 

Za výstavou Indonésie tří tváří stojí tři autoři - Michala Doleželová, Monika Jeglíková a Milan Caha. Rozličnou optikou vidění na svých fotografiích zachytili život ve čtvrtém nejlidnatějším státě světa.

Tato výstava končí 28. února, výstavy Moje živly a Zámecké variace trvají až do 31. března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám