Hlavní obsah

Zámek Chudenice na Klatovsku láká na vánoční oživené prohlídky

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek v Chudenicích se vrátí v neděli 8. prosince v čase a zavede své návštěvníky na zámek a do podzámčí během jednoho Štědrého večera. Při oživených prohlídkách s názvem Vánoční příběh prožijete neopakovatelný poetický příběh plný lásky a emocí.

Foto: ilustrační foto z archivu Ludvíka Pouzy

Během oživených prohlídek na zámku Chudenice zažijete Vánoce

Článek

„Připraveny máme hrané příběhy z historie, které pro nás připravili ochotníci z Klatovska. Tentokrát to bude hodně poetické,” slibuje kastelán zámku Chudenice Ludvík Pouza, který je sám autorem scénáře k chystaným oživeným prohlídkám. Návštěvníci se projdou svátečně vyzdobeným zámkem a dozvědí se i to, co se o Vánocích v minulosti jedlo.

„U nás na zámku už máme napečené cukroví, štoly i nejrůznější sváteční bábovky a dělal se už i pravý houbový kuba. To proto, abychom vše mohli návštěvníkům věrohodně ukázat. Ozdoben je i zámecký stromek, pod kterým má naše komtesa spousty dárků,” popisuje přípravy Pouza.

Vánoce se ale chystají i v prostorách pro služebnictvo. Tam však podle kastelána nebyly svátky tak okázalé. Přesto tam bude Ježíšek nadělovat.

„Určitě na všechny návštěvníky dýchne předvánoční atmosféra, protože si společně také zazpíváme. Tak nechejte na chvíli pečení a vaření a udělejte si pohodový výlet do Chudenic,” zve kastelán.

Speciální vánoční prohlídky chudenického zámku startují každou celou hodinu od 10 do 15 hodin. Pořadatelé však zájemcům radí, aby si vstupenky dopředu rezervovali alespoň telefonicky na čísle 376 398 100.

Poslední návštěvu zámeckých interiérů chudenického zámku lze spojit i s návštěvou výstavy obrázků Josefa Lady, zapůjčených jeho rodinou a historických hraček našich babiček, která je na zámku v Síni Josefa Dobrovského otevřena do 15. prosince. Pak se brány zámku definitivně zavřou k zimnímu spánku.

Reklama

Výběr článků

Načítám