Hlavní obsah

Žákovské družstvo kolové TJ Sokol Šitbořice na stupních vítězů ve finále Českého poháru

Novinky, Robert Zvolánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 1. června se v západočeské vesnici Chodov konalo finále českého poháru žáků v kolové. Přestože se šitbořická dvojice Dominik Šabata / Šimon Urbánek kvalifikovala do osmičlenného finále na čtvrtém místě, podařilo se jim překvapit soupeře a vybojovali skvělou bronzovou medaili.

Foto: Štěpán Urbánek

Bronzoví z finále Českého poháru žáku 2019 Dominik Šabata a Šimon Urbánek s trenérem Karlem Bergerem

Článek

První zápas prohráli 1:3 se Spartak Chrastava 1. Na výsledku se podepsala neznalost stylu hry chrastavského družstva, které šitbořické hráče trochu překvapilo. Poté začala série vítězství. S družstvem Spartak Přerov těsně 5:4. Se Sokolem Zlín Prštné 7:5 a s kombinovaným družstvem Svitávka/Favorit Brno 2 4:2.

Následoval rozhodující a vypjatý zápas s kombinovaným družstvem Svitávka/Favorit Brno 1. Kluci prohráli po velmi pěkné hře s pozdějším vítězem těsně 2:3.

Zbývaly poslední dva zápasy turnaje. Šitbořická dvojice vyhrála nad SK Chodsko 4:0 a nad Pankrácem Praha 5:0, čímž si kluci pojistili 3. místo ve finále Českého poháru.

Je to jejich první medaile z finále celostátní soutěže.

Šimon Urbánek hodnotil hru takto: „V Chodově mají pěknou sokolovnu, ve které se nám dobře hrálo. Turnaj byl kvalitně obsazen osmi nejlepšími družstvy z České republiky. O to více nás těší 3. místo. Mrzí nás těsná prohra v zápase s kombinovaným družstvem Svitávka/Favorit Brno.”

Tabulka finále Českého poháru žáků v kolové za rok 2019:

1. Svitávka-Favorit Brno 1 19 bodů

2. Spartak Chrastava 18

3. Sokol Šitbořice 15

4. Svitávka-Favorit Brno 2 13

5. Sokol Zlin-Prštné  6

6. Spartak Přerov 6

7. Pankrác Praha 3

8. SK Chodsko 3

Reklama

Výběr článků

Načítám