Hlavní obsah

Základní a mateřská škola při pražské Nemocnici Na Bulovce pomáhá už 60 let

Novinky, Martin Šalek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prázdniny končí a děti a pedagogové už přemýšlejí o návratu do svých tříd. Existují však školy, které fungují trošku v jiném režimu, např. školy při nemocnicích.

Foto: Martin Šalek

ZŠ a MŠ při Nemocnici Na Bulovce měla i letos připravenou prázdninovou školu pro děti, které místo u moře či na táboře trávily léto v nemocnici.

Článek

Základní a mateřská škola při Nemocnici Na Bulovce měla i letos připravenou prázdninovou školu pro děti, které místo u moře nebo na táboře musely léto trávit v nemocnici. Učitelé společně s lektory z řad studentů se snažili zpříjemnit dětským pacientům prázdninové dny.

„Všem školákům přejeme úspěšný a pokud možno zábavný návrat do školních lavic. A pokud v pondělí, první školní den, zůstanou nějaké židle ve třídách prázdné, kvůli tomu, že se některým dětem o prázdninách bohužel nevyhnula nemoc či zranění, nezoufejte, jsme tu pro vás. Pokusíme se všem dětem pobyt v nemocnici nejen zpříjemnit, ale ještě je k tomu něco naučit,“ vzkázala ředitelka školy při Nemocnici Na Bulovce Radislava Jiřičková. 

ZŠ a MŠ při Nemocnici Na Bulovce byla zřízena 29. října 1953 a letos slaví významné jubileum – 60 let existence a fungování. Řadí se tak k nejstarším nemocničním školám v celé republice.

Hlavním smyslem existence školy je zajištění psychické pohody dětí - pacientů, což nemalou měrou přispívá k jejich rychlejšímu uzdravování a zároveň doplnění učiva zameškaného během pobytu v nemocnici nebo doplnění mezer v učivu, vzniklých v důsledku opakovaných nebo dlouhodobých nepřítomností ve škole.

Reklama

Výběr článků

Načítám