Hlavní obsah

Žáci z obchodní akademie na Kotlářské v Brně opět na praxi v Londýně

Novinky, Olga Koudelková

Začátkem dubna se vypravila na již tradiční dvoutýdenní odborné stáže do anglických firem další skupinka 15 žáků z Obchodní akademie, Střední odborné školy knihovnické a Vyšší odborné školy Brno, Kotlářská 9. Za necelé tři roky jich v rámci Erasmu vyjelo již 85.

Foto: Olga Koudelková

Před Buckinghamským palácem.

Článek

Jde o žáky 2. a 3. ročníků obchodní akademie a ekonomického lycea. Tyto stáže probíhají v rámci projektů EU Erasmus Plus 2016-1-CZ01-KA102-022817 a vše je plně hrazeno Evropskou Unií – žáci, co se hlásí do náročného konkurzu, potřebují pouze znalosti a odvahu.

Co tam dělali?

Po dobu dvou týdnů pracovali ve firmách v Londýně – v realitních kancelářích, účetních firmách, poradenských firmách i personálních agenturách.  Většinou v každé firmě pracoval pouze jeden žák, což zvýšilo jejich samostatnost a nezávislost.

Vykonávali různou administrativní práci – jednali s klienty, psali obchodní korespondenci, vyřizovali maily a telefonáty, připravovali prezentace. Kromě jiného si zdokonalili znalosti angličtiny, naučili se novou odbornou terminologii, spolupracovali v týmu s kolegy různých národností.

Také kopírovali, skenovali, dělali velikonoční výzdobu firmy a vyřizovali pochůzky na poštu.

Co tam viděli?

Není možné být v Londýně a neseznámit se s hlavními památkami – navštívili neogotické interiéry Parlamentu, starobylé Westminsterské opatství, Národní galerii, monumentální katedrálu St Paul´s, Tower a mnohé další.

Také zhlédli voskové figuríny v Madame Tussaud´s, produkce pouličních umělců na Trafalgar Square a Covent Garden, podnikli vyhlídkovou jízdu na London Eye a obdivovali výkony amatérských tanečníků na Picadilly či Leicester Square.

Co tam zažili?

Vřelé přivítání v místních hostitelských rodinách, seznámili se s každodenním životem v Londýně a jeho kulturou. Oyster karta jim umožnila neomezené cestování po Londýně, takže ve volném čase prozkoumávali město podle svých osobních zájmů.

Také ochutnali místní speciality, nakupovali na proslulé nákupní třídě Oxford Street nebo tržišti Camden Town, krmili veverky v St James´s Park a někteří se ztratili v metru.

Co jim to přinese?

Díky mezinárodnímu dokumentu Europass Mobility, který popisuje jejich hlavní činnosti ve firmě i osvojené dovednosti, a referencí od zaměstnavatele budou mít lepší pozici při hledání zaměstnání po skončení studia. Mnoho žáků dostalo nabídku na práci ve firmě, kde byli na stáži, v letním období.

A hlavně se do budoucna nebudou obávat práce v cizojazyčném prostředí, mají odborné zkušenosti, pracovali v týmu a upevnili si sebevědomí – co více si přát!

Reklama

Výběr článků

Načítám