Hlavní obsah

Začátek roku na Slovácku se ponese v duchu gastronomie

Novinky, Eva Kristová

S oslavami dobrého jídla a pití se letos na Slovácku doslova roztrhne pytel. Tradiční stálice, jako jsou festivaly řízků a zvěřinové hody letos doplní i méně známé ochutnávky hamburgerů a rybích specialit.

Foto: Eva Kristová

Zážitkový areál Bukovanský mlýn

Článek

Vína Slovácké vinařské podoblasti

Říká se, že kdo jednou ochutná víno z Moravy, propadne mu navždy. Přijďte se přesvědčit na vlastní jazyk do Vinotéky Régio v Kyjově. Tento týden budete mít příležitost zdarma ochutnat vzorek vína ze Slovácké vinařské podoblasti.

Další informace: www.vinotekakyjov.cz

Je libo řízek?

Od pátku do neděle 18. až 20. ledna můžete vyrazit na Festival řízků do Bukovan. Restaurace zážitkového areálu Bukovanský mlýn připravuje tradiční pohoštění v podobě řízků všech druhů mas i obalů.

Největším lákadlem je letos bizoní řízek, řízek z platýsa a doporučení mistra šéfkuchaře, klasický třísetgramový Vídeňský řízek. Během akce se čepuje speciální dvanáctka Mlynář z Kyjovského pivovaru. Vstup do zážitkového areálu se zvířátky je zdarma.

Další informace: www.bukovansky-mlyn.cz

Je libo řízek pod hradem?

Oblíbená smažená pochoutka v mnoha variantách se objeví také na jídelníčku restaurace Hotelu Buchlov. Akce začíná v pátek 25. ledna a potrvá až do neděle 27. ledna.

V podhradí Buchlova budete moci ochutnat například smažené kapří hranolky, maxi řízek z vepřové kotlety nebo smažené kuřecí prso v sezamovo-kokosové strouhance. Mnohé jistě zaujme také speciální dezert, smažená zmrzlina v mandlové krustě. Vstup do areálu Hotelu Buchlov zdarma, vstup do areálu hradu Buchlov 30 Kč.

Další informace: www.hotelbuchlov.cz

A teď trochu zdravěji

Potřebujete po zimě trochu odlehčit? Doporučujeme akci Rybí speciality na Bukovanském mlýně 15. až 17. února. Dopřejete si tak gastronomický zážitek, který se nevylučuje s vašimi novoročními předsevzetími. Vstup a procházka nově otevřenou Alejí českých panovníků jsou zdarma.

Další informace: www.bukovansky-mlyn.cz

Něco pro gurmány

Další doporučení se týká pouze opravdových fajnšmekrů. Jak Bukovanský mlýn, tak restaurace Hotelu Buchlov vzdají i letos hold české myslivosti speciálními Zvěřinovými hody.

Ochutnáte to nejlepší z českých luhů a hájů buď v únoru v restauraci Hotelu Buchlov pod hradem uprostřed romanticky vyhlížejících buchlovských lesů, nebo v březnu na Bukovanském mlýně v tradičním prostředí slováckého mlynářského gruntu. K jídlu a vínu vám zahraje na obou akcích i oblíbený harmonikář. Vstup zdarma.

Připravované akce můžete sledovat zde: www.hotelbuchlov.cz, www.bukovansky-mlyn.cz

Hamburgery pod hradem

Také milovníci mletého masa si letos přijdou na své, a to opět přímo v podhradí dominanty Buchlovských hor. Restaurace Hotelu Buchlov pod hradem Buchlov připravuje na březnový víkend gastro akci Hamburgery se sobotní zábavou s harmonikářem zdarma.

Podrobnosti o připravované akci můžete sledovat zde: www.hotelbuchlov.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám