Hlavní obsah

Zabijačkové speciality v Bukovanském mlýně

Novinky, Eva Opravilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvapem se nám blíží zima, která s sebou přináší nespočet lákavých předvánočních akcí. Ať už dáváte přednost skvělé gastronomii nebo holdujete zábavě, každý si v tomto období přijde na své. K nejzajímavějším akcím tohoto období patří i klasická domácí zabijačka, která je bohužel čím dál vzácnější.

Foto: Eva Opravilová
Článek

Prosinec je se zabijačkou spjat odjakživa, což dokazuje mimo jiné i Jungmannovo humorné přejmenování posledního měsíce roku na „prasinec“.

V dřívějších dobách se konaly zabijačky převážně v zimních měsících, kdy bylo nízkými teplotami a mrazem zaručeno lepší uchovávání zabijačkových dobrot. Právě díky tradiční hojnosti patřila zima k nejoblíbenějším obdobím pro realizaci hostin, včetně těch svatebních. Na hostinách se podávalo vedle ovaru a jitrnic také pečené maso, či na sádle smažené kobližky a boží milosti.

V dnešní „mrazákové“ době, kdy seženete škvarky v každém supermarketu a staré zvyky a tradice ustupují, přichází pěkná připomínka zabijačky v podobě gastronomické akce v Bukovanech.

Ochutnali jste někdy pravou moravskou jitrnici? Máte rádi „prdelačku“? Nebo chcete vědět, jak taková pravá domácí zabijačka vůbec vypadá? Zastavte se 9. nebo 10. prosince od 11:00 hodin na Bukovanském mlýně a vychutnejte si tradiční zabijačkovou atmosféru na slováckém gruntě.

Akce je zdarma stejně jako přístup do areálu. Pro ochutnávku zabijačkových specialit bude hostům k dispozici akční jídelní a nápojový lístek.

Další informace a rezervace míst: http://www.bukovansky-mlyn.cz/aktualni-a-budouci-akce/zabijackove-speciality/

Reklama

Výběr článků

Načítám