Hlavní obsah

Z kamionu se v centru Zlína vysypalo půl tuny odpadu z kůží

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba půl tuny mastného biologického odpadu z kůží znečistilo v pátek 17. srpna okolo sedmé hodiny ranní hlavní zlínskou komunikaci třídu Tomáše Bati. Nepříjemný náklad likvidovali hasiči z centrální požární stanice Zlín a dobrovolní hasiči Statutárního města Zlín-Prštné.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči odpad naložili do přistavených kontejnerů.

Článek

Nákladní automobil, který vezl 28 tun biologického odpadu, blokoval v době příjezdu hasičů výjezd z Lorencovy ulice a také jeden jízdní pruh na třídě Tomáše Bati.

„Asi 500 kilogramů mastného biologického odpadu leželo na silnici i v nákladním vozidle. Řidič hasičům sdělil, že při náhlém brzdění převážený materiál utrhl krycí plachtu a část nákladu vypadla na silnici,“ informoval včera Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

K odvozu uniklého odpadu vyslala firma, jíž kamion patřil, dodávkový automobil. Po jeho příjezdu hasiči lopatami naložili odpad do připravených kontejnerů, které dodávka odvezla. „Vysokotlakým proudem vody pak vozovku očistili a zasypali ji sorpční látkou, aby omezili skluz po povrchu silnice,“ dodal mluvčí hasičů.

Dočištění silniční komunikace si vzal na starost správce komunikace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám