Hlavní obsah

XXIV. Mezinárodní kytarový festival zahájí Noc flamenca

Novinky, Jiří Smutný

V neděli 9. srpna začíná v Brně další ročník Mezinárodního kytarového festivalu. Zahájí ho ve 20 hodin na velkém nádvoří hradu Špilberk koncert Noc flamenca.

Foto: Jiří Smutný

Vladislav Bláha na tiskové konferenci (vpravo)

Článek

Kdysi akce začínala ve skromných podmínkách a její zakladatelé netušili, v jak uznávaný festival se časem vyvine. Dnes ho pořádají Turistické informační centrum města Brna (TICmB) a Česká kytarová společnost (ČSK) o. s. Podle odborného zahraničního tisku jde o jeden z nejvýznamnějších kytarových festivalů ve střední Evropě.

Každoročně ho doprovázejí i kytarové kurzy, které vždy přilákají více než stovku zájemců. Svoje znalosti a umění hry na kytaru si zde mohou prohloubit a zdokonalit pod vedením špičkových našich i zahraničních umělců, kteří na festivalu vystupují.

Akce se bude konat od 9. do 14. srpna. V úvodní Noci flamenca vystoupí tanečnice Eleonora Bayaz, kytarista Raúl Mannola a skupina Flamenco de Andalucia. Kromě tohoto koncertu na Špilberku je v programové nabídce koncert Ivy Bittové a Vladislava Bláhy v Besedním domě a dalších pět koncertů na Nové radnici.

Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji TICmB na Radnické 2.

Reklama

Výběr článků

Načítám