Hlavní obsah

Výstava Ambit Art podpoří benefiční aukcí uměleckých děl vážně nemocné děti

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 29. dubna se františkánský klášter při kostele Panny Marie Sněžné v Praze promění v tradiční přehlídku umění Ambit Art 2019. Sedmý ročník představí více než stovky děl od známých českých umělců, které nejenže potěší svou uměleckou hodnotou, ale pomohou i dobré věci.

Foto: Život dětem, o.p.s.
Článek

Výstava je spojena s benefiční aukcí ve prospěch obecně prospěšné organizace Život dětem, která proběhne v úterý 14. května od 18 hodin. Výtěžek Život dětem věnuje na pomoc vážně nemocných dětí.

„Akce, které návštěvníkům přináší radostný zážitek a zároveň pomáhají druhým, máme nejraději. O to víc si takové spolupráce vážíme. Děkujeme pořadatelům výstavy Ambit Art 2019, že do programu zahrnuli benefiční aukci na podporu nemocných dětí a jejich rodin. Výtěžek použijeme na nákup zdravotních pomůcek, invalidních vozíčků, zdravotních kočárků, úhradu ošetřovacího materiálu, ozdravných a rehabilitačních pobytů, zkrátka na vše, co budou děti aktuálně potřebovat nejvíce,“ uvedla ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

Výstava Ambit Art má již sedmiletou tradici, vystaveno bude více než sto uměleckých děl, které svou barevností a různými materiály a technikami nabídnou divákům nevšední zážitek. K vidění budou keramika Veroniky Hejhalové, obrazy Marcely Levinské, sochy Milana Brothánka a Martina Skaly, skleněné objekty Karla Malivánka a Jaroslava Svobody, kované objekty Zdeňka Mittnera a dřevěná díla Milana Brothánka.

Výstava v prostorách ambitu kláštera františkánů na Jungmannově náměstí 18 v Praze 1 potrvá až do soboty 18. května. Vstup je zdarma.

Život dětem je obecně prospěšná společnost, která existuje od roku 2000. Jejím posláním je pomoc nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem v rámci celé České republiky, které se ocitnou v obtížné životní situaci a potřebují odbornou pomoc a podporu svého okolí. Mezi nejznámější projekty patří sbírky Srdíčkové dny a Srdce dětem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám