Hlavní obsah

Vypíchnu ti oči, vyhrožoval muž strážníkovi

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve čtvrtek kolem třetí hodiny ráno prováděla hlídka strážníků z Prahy 1 běžnou hlídkovou činnost v okolí Staroměstského náměstí. Nacházel se tu muž, který před strážníky úmyslně odhodil odpadky na zem a pak se chystal odejít.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Hlídka muže dostihla a vyzvala k prokázání totožnosti, protože došlo k důvodnému podezření, že se dopustil přestupku proti veřejnému pořádku. Strážníci se rozhodli řešit věc uložením blokové pokuty.

Muž jim odsekl, že s přestupkem nesouhlasí a ať si přestupek klidně oznámí správnímu orgánu, protože on prý má známé na vyšších místech a tam si to vyřídí. Hlídka mu sdělila, že přestupek tedy oznámí.

„V tu chvíli začal dotyčný hlídku slovně napadat a pak pravou rukou učinil několik rychlých výpadů proti očím jednoho ze strážníků se slovy: Vypíchnu ti oči! Strážník napadení vykryl a útočníka pomocí hmatů a chvatů zneškodnil. Během celého zákroku muž strážníky neustále slovně velmi vulgárně napadal,” sdělila mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

Hlídka muže předala na místní oddělení Policie ČR k dalšímu opatření. Zde mu byla provedena orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu s pozitivním výsledkem 1,70 promile.

Reklama

Výběr článků

Načítám