Hlavní obsah

Vyhlídková věž ostravské Nové radnice se uzavře kvůli výměně výtahu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok 2017 pro Ostravský informační servis začne ve znamení sportu. Na konec ledna jsou pracovníci OIS připraveni na nápor našich i zahraničních fanoušků krasobruslení, kteří zavítají do Ostravy zhlédnout evropský šampionát. Po skončení šampionátu bude od 30. ledna Vyhlídková věž OIS pro veřejnost uzavřena.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 23.1.2017 Pobočka Věž Ostravského informačního servisu bude od 30.1.2017 uzavřena. Pohled z vyhlídkové věže.

Článek

Vyhlídková věž Nové radnice patří mezi dominanty města. Jde o nevyšší radniční věž v České republice, ční do výše 85 metrů. Vyhlídka do okolí Ostravy se nabízí z  výšky 75 metrů.

Ročně si odtud Ostravu prohlédne nebo výklad průvodců poslechne více než 40 000 návštěvníků, z toho je téměř čtvrtina z ciziny. Ostravský informační servis - pobočka Věž má na rok 2017 připraveno několik novinek, ale také se bude muset vypořádat s jednou komplikací.

„Vyhlídková věž Ostravského informačního servisu bude od 30. ledna pro veřejnost uzavřena, a to z důvodů kompletní výměny výtahu. První návštěvníky OIS - pobočka Věž přivítá začátkem března 2017,"  informoval vedoucí pobočky Jakub Otto.

V době nepřítomnosti informačního centra v 6. patře Nové radnice na Prokešově náměstí 8, budou moci klienti využít služeb poboček OIS v pobočce Elektra, v obchodním centru FORUM Nová Karolína nebo na Hlavním nádraží v Ostravě, od kterých je k Vyhlídkové věži nejblíže.

„Jedinou službou, kterou budeme i přes tuto výluku zajišťovat, budou komentované prohlídky města, které si budou zájemci moci i v tuto dobu na OIS  objednat,” dodal  Jakub Otto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám