Hlavní obsah

Všechny hity se na jedno CD nevešly, Karel Gott proto přichystal pokračování

Novinky, Petr Mráček

Po loňském skvělém ohlasu verzí světových popových písní od Karla Gotta je tu pokračování. Již při natáčení první kolekce bylo jasné, že se všechno naplánované na jedno cédéčko nevejde, další hity tedy dostávají šanci právě teď.

Foto: Petr Mráček

Karel Gott

Článek

„Říkali mi: Proč nenatočíš Dotek lásky 2? Přiznávám, že jsem se nenechal dlouze přemlouvat, protože písně z loňského Doteku lásky jsem uváděl na mém loňském a letošním dvaadvacetikoncertním turné po Čechách a Moravě a na vlastní oči jsem viděl, jak se novinky publiku líbí a vítá je stejným potleskem jako mé největší hity. To rozhodlo. A taky to, že na světě je tolik krásných písní, které jsem měl vždycky chuť nazpívat a nikdy se k tomu nedostal,“ glosuje Karel Gott.

S dramaturgem alba Janem Adamem vybrali songy, které jsou dlouhodobě uloženy ve zpěvákově paměti i CD přehrávači. Primárně z let šedesátých a sedmdesátých, mnoho melodických balad, ale také vítané oživení v podobě rytmických, ba přímo tanečních tracků.

Mezi ty patří třeba To byla noc (The 4 Seasons), V pravou chvíli řekni Stop (Logginsovo Footloose), Zmizely stíny (Nashovo reggae I Can See Clearly Now) nebo Odcházím s vírou (Steinmanovo Holding Out For A Hero, nyní poprvé natočené s textem Zdeňka Rytíře z roku 1985). Ta poslední písnička byla řízením osudu nazpívána v říjnových dnech Rytířova definitivního sbohem…

Pochopitelnou slabost má Karel Gott pro melodie s klenutými refrény, často mistrovsky vymyšlené zámořskými skladateli. Neil Diamond (Rád bych vstoupil do tvých snů), Roy Orbison (titulní Láska je nádhera) nebo Burt Bacharach (S tebou žít) mezi ně rozhodně patří. Najdeme tu ale i nečekaná překvapení: hity z repertoáru slavných Aerosmith či spíše zapomenutých Gary Puckett & The Union Gap si Gott dopřál až letos.

„Při výběru písní jsem se opět řídil osobním vkusem, tím, co mi která píseň říká a jak silně ke mně promlouvá. Jen tak mám jistotu, že promluví k mým posluchačům. O každé písni prostě musím být stoprocentně přesvědčený!“ říká Karel Gott.

CD s názvem Láska je nádhera/Dotek lásky 2 vyjde 1. listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám