Hlavní obsah

Vojska tří císařů se utkají pod hanáckým Mont Blankem

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nefalšovanou bitvu tří císařských vojsk z dob napoleonských válek nabídne o víkendu 24. a 25. listopadu milovníkům historie majitel Muzea kočárů Václav Obr. V zámeckém parku v Čechách pod Kosířem se bude bojovat v neděli od 10 hodin, na oba dny je ale připraven bohatý program.

Foto: KVH Ostrava
Článek

Ten začne v sobotu v 17 hodin pochodem hulánů přes Čechy pod Kosířem, kde se zastaví u poutních míst. Závěr pochodu bude patřit slavnostnímu ohňostroji, po kterém návštěvníky čeká prohlídka depozitáře Muzea kočárů, kde vojáci představí největší smuteční kočár na světě.

V neděli se zámecký park rozezní polnicemi už v deset hodin dopoledne. Mimo přehlídek vojsk, prohlídky bojiště  a samotné bitvy čeká zájemce rovněž vojenská kuchyně. "Program v parku skončí zhruba ve 14 hodin slavnostním odjezdem vojsk. Pro všechny, kdo se přijdou podívat, je ale až do 17 hodin otevřeno nejen naše Muzeum kočárů, ale i vedlejší Hasičské muzeum," přidal pozvání Václav Obr.

Na akci se podílí rovněž Vlastivědné muzeum Olomouc, Olomoucký kraj, Obec Čechy pod Kosířem a Klub vojenské historie Ostrava. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám