Hlavní obsah

Vodní kanál na Riviéře přivítá další trosečníky

Novinky, Simona Polcarová

Po úspěšném pilotním ročníku festivalu Brněnský Trosečník, který loni na sklonku prázdnin přilákal na koupaliště Riviéra více než pět tisíc lidí, se blíží druhý ročník akce. Uskuteční se rovněž na Riviéře, avšak ještě před začátkem léta, v sobotu 24. června.

Foto: archiv agentura Velryba

Vyvrcholením festivalu je soutěž plavidel na vodním kanálu koupaliště.

Článek

Festival, který nese přívlastek „rodinný“, myslí svým programem na rodiče i děti. Velkým lákadlem jsou koncerty kapel a hlavním bodem programu soutěž o titul Brněnský Trosečník 2017.

Týmy, kterým budou velet kapitáni z řad populárních osobností, dostanou za úkol sestavit v daném čase z různých předmětů plavidlo podobné lodi nebo voru. S ním také vyplují na vodní kanál a budou bojovat o prvenství. Jako kapitáni se letos mj. představí Jaromír Barin Tichý a Jiří Fretti Pfeifer, herečtí partneři Bolka Polívky ze známé televizní Manéže i z divadelní scény. Příležitost utkat se s nimi dostane také tým složený z řad diváků.

„Loni jsme zaznamenali velmi pozitivní ohlasy diváků k účinkujícím, doprovodnému programu i celkové filozofii festivalu. Letos chceme navázat a posunout pomyslnou laťku zase o něco výš, aby se na Trosečníkovi všichni dobře bavili,“ naznačil za pořadatele Aleš Hrbek.

Zatímco loni oslovila mladé publikum především kapela Slza, letos nastoupí Vypsaná fixa, dravější alternativou k Jaroslavu Uhlířovi, s nímž si zazpívali opravdu všichni, bude v odpoledních hodinách Děda Mládek Illegal Band. Dětské publikum pak ve skladbě programu jistě ocení přítomnost kapely Kašpárek v rohlíku. Z dalších interpretů a skupin lze jmenovat Tomáše Bočka, Voxel, Mandrage a jako zlatý hřeb večera vystoupení Davida Kollera.

„Na děti čeká řada atrakcí jako skákací hrad, malování na obličej, animační programy nebo jízda na ponících. Rodiče pak může zaujmout trampolínová exhibice a workshopy či RC modely aut. Všechny doprovodné programy jsou pro účastníky festivalu stejně jako možnost koupání zdarma,“ doplnil Hrbek.

Nově se letos stane součástí festivalu také pravidelná předprázdninová preventivní akce Pozor, prázdniny! Uskuteční se na dopravním hřišti Riviéra a malé i velké zábavnou formou poučí, jak se chovat bezpečně nejen na cestách.

Vedle ukázek zásahu pořádkové jednotky a služebních psů či práce poříční jednotky Městské policie Brno bude na programu především bezpečnostní maraton soutěží o řadu hodnotných cen, dále loutkové divadlo, bublinková minidiskotéka, kouzelnická čísla nebo vystoupení tanečního studia No Feet a taneční školy Be Fresh.

Program na dopravním hřišti potrvá od 10 do 15 hodin, vstup do areálu koupaliště Riviéra bude od 11 hodin. Se závodem trosečnických plavidel se počítá od 19:30  a poslední koncert (David Koller) začne ve 22:20.

Reklama

Výběr článků

Načítám