Hlavní obsah

Vltavotýnští chystají Artmost

Novinky, Miroslav Bžoch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíbená akce Řeka žije uměním se letos vrací v nové podobě. Návštěvníci se mohou těšit na hudbu, umění, řemesla, workshopy i několik speciálních vstupů akrobatického cirkusu TeTy.

Foto: Miroslav Bžoch

Artmost 2019

Článek

Letní přehlídka umění a uměleckých řemesel na starém mostě v Týně nad Vltavou odstartuje již v sobotu 3. srpna v 15 hodin.

K obdivu i k zakoupení zde budou různé umělecké i uměleckořemeslné výrobky určené k dekorativním a praktickým účelům. Šperky z prémiových českých korálků a drahých kamenů, malované hrníčky, volná i užitá keramika, knihvazačství a v neposlední řadě tkaní a předení. V oblasti volného umění se akce dotkne problematiky umění ve veřejném prostoru. Téma doplní workshop nadace Proměny Karla Komárka Není město jako město.

Na Artmostu se dále budou prezentovat Petr Janský se svými skleněnými vázami, Rudolf Samohejl se sochami do veřejného prostoru, Tereza Lišková odprezentuje výběr ze série Van Goghovo ucho, Petra Herotová představí Krajku mostu, kresbu ve veřejném prostoru. Zajímavým zážitkem bude jistě i nenápadná módní přehlídka Markéty Kamarýtové.

Celá akce bude doplněna vstupy populárního novocirkusového souboru TeTy, které mimo jiné předvedou vystoupení v zápletu i workshop na šálách. Zajímavé vsuvky jsou připraveny v podání neziskové organizace SUN OF ART, která si pro sobotní odpoledne připravila muzikohraní (muzikoterapii).

Letošní komentované prohlídky v rámci Artmostu se ujali ředitel Městského centra kultury a vzdělávání Jan Ivanega a kurátorka Městské galerie Petra Herotová.

Vše pak stylově zakončí večerní koncert alternativní rockové kapely Revirside Project.

Akce se koná za podpory Jaderné elektrárny Temelín, skupiny ČEZ, partnera projektu Oranžový rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám