Hlavní obsah

Vltavotýnské muzeum zahájí výstavu ke 145. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů

Novinky, Miroslav Bžoch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městské muzeum Týn nad Vltavou, jakožto významný nositel paměti regionu, dlouhodobě spolupracuje s místními spolky, organizacemi a sdruženími. Jednou z těchto organizací je i Sbor dobrovolných hasičů v Týně nad Vltavou, který letos slaví 145 let od svého založení.

Foto: Miroslav Bžoch

Městské muzeum Týn nad Vltavou

Článek

K tomuto významnému výročí připravují členové místního SDH ve spolupráci s vltavotýnským muzeem výstavu, kterou zahájí vernisáž, pořádaná v pátek 7. června od 18 hodin.

Výstava přiblíží návštěvníkům historii i současnost vltavotýnských dobrovolných hasičů. Prezentována bude celá řada unikátních dokumentů a fotografického materiálu, doplněná ukázkami historické i soudobé hasičské výstroje a výzbroje.

„Místní sbor se řadí mezi nejstarší a nejdéle působící organizace v Týně nad Vltavou. V bývalém českobudějovickém okrese týnští hasiči patřili mezi tři nejstarší hasičské sbory, z nichž jako jediní měli jako jednací řeč češtinu. Tímto počinem završujeme výstavní plán na letní turistickou sezonu roku 2019, kladoucí si za cíl připomenout návštěvníkům muzea letošní výročí významných osobností a spolků vltavotýnského regionu,” uvedl Mgr. Jiří Hladeček, vedoucí Městského muzea v Týně nad Vltavou.

Výstavu, která potrvá do 8. září, lze navštívit - kromě pondělí - vždy mezi 10. až 17. hodinou.

Další informace na www.muzeumtnv.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám