Hlavní obsah

Vítkovická hala byla oficiálně otevřena atletickým mítinkem

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 16. února v 15 hodin byla oficiálně otevřena atletická hala ve Vítkovicích. Nejmodernější sportovní stánek tak zahájil svou činnost a to nejen pro atlety, ale i další sportovce Ostravy a širokého okolí. V rámci Halového atletického mítinku proběhl i XII. ročník Ostravské laťky.

Foto: Josef Zajíc

Halový atletický mítink. Ostrava 16.2.2016. Atletická hala v Ostravě - Vítkovicích.

Článek

Halový atletický mítink byl zahájen v 15 hodin XII. ročníkem Ostravské laťky a to soutěží žen. Sešlo se sedm nejlepších českých skokanek do výšky, které v průběhu soutěže podávaly dobré výkony.

Soutěž vyhrála Nikola Strachová z PSK Olymp Praha výkonem 181 cm. Druhou  a třetí příčku obsadily reprezentantky Slovenska Miroslava Michlíková výkonem 171 cm a Miroslava Kažimírová 161 cm.

Ředitel závodů Oldřich Zvolánek, hlavní rozhodčí František Fiala a technickoorganizační delegát Vladimír Černý připravili do programu další atletické disciplíny od nejkratších běhů na 60 m a 60 m překážek až po nejdelší tratě na 1500 a 3000 m. Pro diváky byly atraktivní také technické disciplíny vrh koulí žen a mužů. Byla vyhlášena soutěž ve skoku dalekém a trojskoku.

V 17.30 představil manažer 55. ročníku Zlaté tretry Ostrava Alfonz Luck divákům deset závodníků v mezinárodní soutěži XII. ročníku Ostravské laťky.

Soutěž mužů byla zajímavá a atraktivní. Deset mužů se snažilo v novém prostředí atletické haly podávat co nejlepší výsledky. V konečném účtování se o svůj osobní rekord pokusil vítěz Ostravské laťky Jamal Wilson, který si v závěru soutěže nechal posunout laťku do výšky 233 cm. Tuto metu se mu překonat nepodařilo. 

Nicméně i tak se stal Jamal Wilson z Baham vítězem XII. ročníku Ostravské laťky výkonem 226 cm.

Druhou příčku obsadil reprezentant z Polska Sylwester Bednárek, třetí byl závodník z Keni Mathew Sawe. Čtvrou příčku si tentokrát odnesl český reprezentant Jaroslav Bába. Páté místo společně obsadili Konstantinos Baniotis z Řecka a Tihomir Ivanov z Bulharska. Všichni skočili 222 cm.

Halový atletický mítink a XII. ročník Ostravské laťky se vydařil. To náročnější ale tým organizátorů z atletického klubu SSK Vítkovice teprve čeká. V termínu 27. - 28. února se diváci a fanoušci atletiky mohou těšit na Halové Mistrovství České republiky mužů a žen v atletice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám