Hlavní obsah

Vítězové Broumovské klávesy vystoupí v pražském Rudolfinu

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské Rudolfinum přivítá ve středu 18. října laureáty letošního ročníku Mezinárodní soutěže pro mladé klavíristy Broumovská klávesa.

Foto: Michal Sedláček

Broumovská klávesa 2017.

Článek

Na slavnostním koncertě laureátů Mezinárodní soutěže pro mladé klavíristy Broumovská klávesa v Sukově síni pražského Rudolfina zazní 18. října díla F. Chopina, F. Schuberta, J. Brahmse, B. Bartóka. Koncert bude zahájen v 19:30. Na koncertě se představí vítězové všech kategorií soutěže Broumovská klávesa: Anna Urzędowska (Polsko), Piotr Czerwińsky (Polsko), Máté Dömötör (Maďarsko) a Kristine Ayvazyan (Česká republika / Arménie).

„Na letošní koncert laureátů mezinárodní klavírní soutěže Broumovská klávesa v Sukově síni pražského Rudolfina se obzvláště těším. Budeme totiž svědky konfrontace tří středoevropských klavírních škol - české, polské a maďarské - přičemž úroveň jednotlivých vítězů je natolik vysoká, že slibuje skutečně silný umělecký zážitek bez ohledu na věk účinkujících,“ uvedl Ivo Kahánek, ředitel soutěže Broumovská klávesa.

Koncert je přístupný veřejnosti po předchozím potvrzení účasti do 9. října na emailu jakub.hejdanek@klasterbroumov.cz, do naplnění kapacity sálu. Rezervované vstupenky budou k vyzvednutí v Sukově síni hodinu před začátkem koncertu.

Sedmý ročník Broumovské klávesy se uskutečnil počátkem letošního května v prostorách národní kulturní památky broumovského kláštera. Přivítal téměř šest desítek soutěžících z České republiky, Slovenska, Polska, Maďarska, Ukrajiny, Černé Hory a Vietnamu.

Výkony soutěžících hodnotila studentská a hlavní porota ve složení: koncertní pianista a generální ředitel Intergramu Jan Simon, generální ředitel České filharmonie a pedagog Konzervatoře Brno David Mareček, koncertní pianista a vedoucí oddělení klávesových nástrojů Pražské konzervatoře Milan Langer, koncertní pianistka a profesorka Scholy Cantorum v Paříži Marina Samson-Moussu, koncertní pianistka a profesorka Ostravské univerzity Eliška Novotná a koncertní pianista ze Singapuru Boris Kraljević.

Reklama

Výběr článků

Načítám