Hlavní obsah

Vítězem soutěže Manažerem nanečisto se stal studentský tým z Ostravy

Novinky, Jitka Zvolská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 24. května se v Praze uskutečnilo národní finále soutěže Manažerem nanečisto 2017. Soutěž již po sedmé uspořádala zlínská Nadace Tomáše Bati ve spolupráci s neziskovou vzdělávací organizací JA Czech. Vítězem se stal tým studentů z ostravské Vysoké školy báňské.

Foto: JA Czech

tým VACORE, 1. místo

Článek

Soutěž JA Manažerem nanečisto  je určena studentům vysokých škol. Jde o počítačovou simulaci, která umožňuje demonstrovat aplikaci mikroekonomických teorií v počítačově generovaném trhu a umožnit studentům na vlastní kůži pocítit složitost rozhodování managementu výrobních firem. Simulace poskytuje studentům dostatek příležitostí vyzkoušet si jednotlivé podnikatelské strategie, lépe porozumět základním ekonomickým zákonitostem, tržním principům a prohloubit své teoretické znalosti. 

Ve finále bojovalo osm dvoučlenných týmů z vysokých škol z celé České republiky i ze Slovenska. 

Vítězem se stal tým Vacore ve složení Aleš Horčička a Veronika Křížková z Vysoké školy báňské - Technická univerzita Ostrava, Ekonomická fakulta. 2. místo obsadil tým Filipiny - Filip Vydra a Filip Molnár z Fakulty managementu Univerzity Komenského v Bratislavě.Na 3. místě se umístil tým Kagadobe - Kateřina Bělocká a Gabriela Dohnalová z Vysoké školy báňské - Technická univerzita Ostrava, Ekonomická fakulta. 

Studenti vyhráli značkové tablety, tiskárny a power banky. Sponzorem cen je společnost Hewlett-Packard a Nadace Tomáše Bati Zlín.

Reklama

Výběr článků

Načítám