Hlavní obsah

Vítání občánků ve Frýdku-Místku se opět koná na zámku

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítání občánků, tradiční společenský obřad, při kterém jsou novorozené děti vítány mezi nové občany města, se opět koná na zámku. Ve čtvrtek 26. září v Rytířském sále přivítal zastupitel Benedikt Zbranek mezi nové občánky města dvacet pět dětí.

Foto: magistrát FM

Vítání občánků

Článek

Vítání občánků se vrátilo na zámek po dvou letech. Po tuto dobu se konalo v náhradních prostorách, a to v Národním domě. Důvodem byla rekonstrukce nádvoří zámku, což znesnadňovalo přístup do jeho prostor.

„Nádvoří už je ale opraveno a tak jsme po dohodě s provozovatelem zámku, což je krajská organizace Muzeum Beskyd, akci opět přesunuli do reprezentativního Rytířského sálu, který je důstojným místem pro daný typ akce,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Slavnostní obřad se konal za doprovodu hry na klavír a recitace v podání zástupců základní umělecké školy ve Frýdku-Místku. Maminkám je při obřadu předáno písemné blahopřání s kytkou a děti dostávají drobné dárky v podobě knížky, leporela a polštářku.

Vítání občánků se koná dle zájmu rodičů, a to zpravidla jednou měsíčně, s výjimkou prázdninových měsíců, kdy se tato akce nekoná. V loňském roce bylo mezi občánky města slavnostně přivítáno 285 dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám