Hlavní obsah

Vinaři se mohou poradit, jak vysazovat a pěstovat PIWI odrůdy révy vinné

Novinky, Kateřina Martykánová

Ve středu 30. srpna proběhne v prostorách prodejny BS vinařské potřeby ve Velkých Bílovicích konzultační den. Bezplatné poradenství bude tentokrát zaměřeno na oblast výsadby a pěstování PIWI odrůd révy vinné. Součástí konzultací bude i ochutnávka vín těchto specifických odrůd.

Foto: BS vinařské potřeby
Článek

V době od 9 do 11 hodin mohou vinohradníci využít odborné poradenství, které na místě poskytnou profesor Pavel Pavloušek z Mendelovy univerzity, Ing. Miloš Vidlář a Ing. Klára Halouzková ze společnosti BS vinařské potřeby.

Cílem další z řady konzultací je nabídnout zájemcům konkrétní rady k problémům, které je na vinicích trápí. „Poskytneme informace k novým výsadbám, ochraně a výživě mladých keřů, představíme nabídku sazenice PIWI i klasických odrůd pro výsadbu 2018,“ přibližuje průběh konzultace Klára Halouzková a doplňuje: „Nedílnou součást akce tvoří poradenství k rozborům půd, o které mezi vinaři rychle roste zájem.”

Užitečné informace a rady jsou poskytovány zcela zdarma a nezávazně. Konzultace budou probíhat dle zájmu během celého dopoledne, není potřeba se objednávat.

Další informace: www.vinarskepotreby.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám