Hlavní obsah

Vila Paula zažila další podzimní tvoření. Kreativní dílna pro všechny věkové kategorie účastníky bavila

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 27. října se ve vile Paula na Klenové konala kreativní dílna, která byla otevřená všem věkovým kategoriím, jak rodičům s dětmi, tak mládeži a dospělým. Návštěvníky oblíbenou akci pořádala Galerie Klatovy/Klenová, příspěvková organizace Plzeňského kraje.

Foto: Hana Jakubčíková Sádlíková

Vila Paula zažila další podzimní tvoření. Na kreativní dílnu zavítali i Vítek Hamáček se svým otcem Janem

Článek

„Dnes tu probíhá tematická dílna zaměřená na podzimní tvoření, takže vzhledem k ročnímu období jsem se zaměřila na práci s barevnými listy. S listy určitě lidé pracují často, hlavně ti kreativní, protože je to nenáročné, levné a je to využitelné na různé způsoby. Konkrétně dnes děláme kytice růží z javorových listů a také vyrábíme lampiony, které se doma dají využít i jako lampička, do kterých se dávají malé svíčky nebo i vonné svíčky.

Tyto výtvarné dílny probíhají buď ve vile Paula, v Galerii U Bílého jednorožce nebo přímo v galerii na Klenové. Konkrétně tato dílna je ve vile Paula, ale letos už poslední. V listopadu a prosinci se setkáme v Galerii U Bílého jednorožce v Klatovech a tam bude jedna dílna zaměřena na výstavu Obrazy zimy, která tam nyní běží, a potom bude dílna, která bude zaměřena na seniory, kde budeme vyrábět svíčky. V prosinci už tradičně bude připravena předvánoční dílna, kde si lidé vyrobí zimní dekorace a drobné dárky. S těmito kreativními dílnami začala kolegyně Petra Mazáčová a já v tom od roku 2016 pokračuji," uvedla sympatická lektorka a galerijní edukátorka Bc. Vlasta Hrabětová, která tematické dílny vede.

„S Klenovou jsem vyrůstala, protože jsem tady začínala už v patnácti letech, kdy jsem provázela na hradě a postupem času jsem získávala zkušenosti z různých oblastí. V současnosti zastupuji kolegyni Mgr. Janu Lazorčíkovou, která je momentálně na mateřské dovolené. Absolvovala jsem obor Estetika na Filozofické fakultě na ZČU a poté kurz pedagoga volného času na Jihočeské univerzitě," dodala Vlasta Hrabětová.

Malí velcí umělci

„Jmenuji se Vítek Hamáček, je mi 11 let a jsem z Javorné. Na tematickou dílnu jsem přijel s taťkou a moc se mi tu líbí. Dnes tady děláme z javorových listů lampionek a kytičky. Slečna, která nás to učí, je velmi hodná, šikovná a já si vždy odnesu spoustu nových nápadů a také zážitků. Já na ruční práce moc nejsem, ale tady se nikdy nenudím," řekl Vítek.

„Na tyhle dílny se synem chodíme rádi. Chodíme sem asi třetí rok a jsme tady už po šesté. Asi důvod je to, že většinou přes víkend jsme na Javorné a tady si hledáme něco, co by pro nás mohlo být inspirující," dodal Vítkům tatínek Jan Hamáček.

„Já se jmenuji Anička Whillas, je mi 11 let, jsem z Běhařova a přijela jsem sem s maminkou, babičkou a bráchou. Na této dílně nejsem poprvé. Práce s přírodninami mě moc baví a tady se vždy hodně naučím. A s jakými pocity budu dnes odjíždět? Budu hlavně šťastná, že jsem si něco vyrobila a že jsem si hezky užila víkend," prozradila Anička.

„Moc se nám tu líbí, vždycky si ten čas tady užíváme! Je tu krásné prostředí, vždy je to takové rodinné, velmi příjemné a slečna edukátorka je velmi šikovná. Budeme si odtud odnášet krásné květiny z listů a lampionky, takže budeme odcházet s radostí a plni zážitků. Bylo to moc příjemné odpoledne. Ráda bych touto cestou poděkovala galerii Klenová. Je to vlastně dostupná akce, pro nás to je velmi blízko a je tu vždy milá společnost," dodala maminka Aničky, paní Monika.

Reklama

Výběr článků

Načítám