Hlavní obsah

Víkend ve znamení boje malých florbalistů O pohár starosty MO Plzeň 3

Novinky, Miroslav Knotek

V neděli 27. září proběhl v hale Slávie VŠ Plzeň 1. ročník florbalového turnaje O pohár starosty MO Plzeň 3 v kategorii elévů a mladších žáků.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

„Na podzim před zahájením dlouhodobých soutěží se moc turnajů nekoná a tak jsme se snažili vyplnit dětem časový prostor a umožnit jednotlivým týmům předsoutěžní rozehrání,” prozradil Martin Růžička z Florbalové školy Plzeň, která byla jedním z organizátorů turnaje.

Turnaj byl rozdělen na dvě části, v té první, dopolední, se v kategorii elévů turnajových klání zúčastnilo šest družstev - FbC Crocodiles Tlučná, Modrá Florbalová škola Plzeň, Oranžová Florbalová škola Plzeň, Bílá Florbalová škola Plzeň, FBŠ Slavia Plzeň a FLK Florbal Tachov.

Vítězem této kategorie se stali hráči Oranžové Florbalové školy, druhé místo obsadila Modrá Florbalová škola a třetí FBŠ Slavia Plzeň. Jako nejlepší hráči jednotlivých týmů byli oceněni: Katka Ciblová (Tlučná), Filip Šrámek (Modrá Florbalová škola), Vítek Vyčíchlo (Oranžová Florbalová škola), Vojtěch Ancl (Tachov), Matěj Rapp (FBŠ Slavia) a Vlasta Pinčák (Bílá Florbalová škola).

Ve druhé, odpolední, části turnaje svedla boje o pohár družstva mladších žáků – Modrá Florbalová škola Plzeň, Oranžová Florbalová škola Plzeň, FBŠ Slavia Plzeň a ACEMA Sparta Praha. O vítězi této kategorie rozhodly až samostatné nájezdy, kdy Sparta Praha porazila FBŠ Slavii Plzeň. Bronzové medaile získali hráči Oranžové Florbalové školy Plzeň.

Záštitu nad celým turnajem převzal starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer, který předal prvním třem týmům z každé kategorie pohár, medaile a další upomínkové předměty. Zkrátka nepřišly ani týmy, které se neumístily na medailových pozicích. Všichni účastníci byli odměněni drobnými dárky a sladkostmi a jako mezizápasové občerstvení měly děti k dispozici čerstvé ovoce. „

„Turnaj hodnotíme jako velmi povedený, vždyť se ho v obou kategoriích zúčastnilo více než 110 dětí a po celý den byl provázen vysokou diváckou návštěvností. Poděkování patří Městskému obvodu Plzeň 3 a starostovi Radislavu Neubauerovi za podporu. Druhý ročník turnaje proběhne příští rok na přelomu září a října,” řekl Martin Růžička.

„Osobně jsem velmi rád, že jsme mohli organizátorům pomoci a jak se říká „být u toho“. Když vidíte ty desítky nadšeně bojujících a zapálených dětí, tak si říkáte, že to za to stojí. Pevně doufám, že malým florbalistům a jejich trenérům jejich odhodlání vydrží a že se nám na obvodu rodí nová sportovní tradice,” dodal starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer.

Reklama

Výběr článků

Načítám