Hlavní obsah

Víkend bude v Přerově patřit rytířským kláním

Novinky, Leona Roháčková

První ročník Rytířského turnajového klání v podání českých a moravských jezdců se uskuteční od pátku 28. do neděle 30. října na přerovském výstavišti. Návštěvníky čekají tři dny s rytíři na koních, ukázkami středověkých bitek o čest a slávu, historickou hudbou a výstavou středověkých zbraní.

Foto: Archiv Gnomus
Článek

V turnajovém boji se představí divákům skupina Ordo Kromen, která české a nejen české luhy a háje brázdí od roku 2007. Její členové vzešli z dřívější skupiny Haraldos.

"V roce 2006 jsme se ze světa vrátili domů. Nad hrnkem „kafe“ se vymýšlelo a v potu tváře pracovalo. Nová skupina - nové jméno - Ordo Kromen. Boj s úředním šimlem, zařizování, spravování, nakupování, trénink, práce s koňmi, ale stálo to za to. Premiéra na jaře roku 2007 nám ukázala, že to jde, koníci nám krásně šlapou a publikum doma je skvělé a vřelé. A hlavně - žijeme svůj sen. Nyní má skupina několik stálých členů, mnoho spolupracovníků a přátel, několik koní - většinou hřebců, chuť bavit diváky, smysl pro humor a takovou tu správnou českou kočovnou houževnatost. No však uvidíte, přijďte se podívat," přidal pozvání vedoucí skupiny Pavel Novák. Toho Přerov uvidí v roli temného rytíře Olafa von Langobard.

Příjemným zpestřením bude vystoupení skupiny Gnomus. "Seskupení profesionálních hudebníků z východních Čech interpretuje hudbu z období středověku, folklórní písně, tance či world music a usiluje o oslovení dnešního náročného posluchače," uvedl jeden z členů kapely Roman Vrána. 

Program začíná v pátek v 18, v soboru v 17 a v neděli ve 14 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám