Hlavní obsah

Velký pivní krýgl opět zve na Mikulovské Pivobraní

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovský pivní půllitr stojící na okraji Mikulova láká na jedinečnou gastronomickou i kulturní událost, která se koná již tento víkend. III. ročník neobvyklého festivalu Mikulovské Pivobraní dokazuje, že pivní fajnšmekři se najdou také v srdci jižní Moravy.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Stejně jako loni je tato kovová maketa pivního půllitru umístěna na frekventovaném hlavním tahu ve směru Brno–Vídeň. „Že je tento krýgl největší na Moravě, dokazuje skutečnost, že se do jeho útrob vejde přesně 18 857 piv. Na letošním ročníku festivalu se jistě podaří protočit mnohem více piva – stejně jako tomu bylo minulé ročníky, kdy na festival zavítaly tisíce lidí,“ řekla generální ředitelka festivalu Veronika Žurevlova.

Letošní třetí ročník festivalu se uskuteční ve dnech 9. a 10. srpna v amfiteátru města Mikulov. Již tradičně budou moci návštěvníci ochutnat z nabídky více než sedmdesáti druhů piv a pivních speciálů, a to od velkých známých pivovarů i rodinných minipivovarů. 

Fanoušci rockové muziky se mohou těšit na kapely Rybičky 48, Walda Gang, Imodium, houslové duo Femme2Fatale, Mother´s Angels, Lidopop, Brouci a další.

Moderátorem sobotního programu bude Ruda z Ostravy, který si pro návštěvníky připravil zajímavé pivní soutěže a pokusí se překonat rekord v pití piva na čas.

Ti ještě odvážnější budou mít možnost stát se součástí hair show a soutěžit o nejvyšší pivní číro. Vrcholem sobotního programu bude oblíbená soutěž Miss mokré tričko a nevšední vystoupení tanečnic pole dance ze skupiny Citadela Mefisto Brno.

Vstupenky na akci jsou v předprodeji v Turistických informačních centrech v Brně, Mikulově, Břeclavi a Lednici. Jednodenní vstupné na pátek za 120 Kč (přímo na místě pak za 160 Kč), na sobotu za 160 Kč (přímo na místě za 200 Kč). Dvoudenní permanentka je za 250 Kč, přímo na akci pak za 300 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám