Hlavní obsah

Velký obrat znamená další korfbalový titul pro prostějovské mladší žáky

Novinky, Jan Pařík

Předvedli fantastický obrat a po zásluze slaví obhajobu titulu. Mladší žáci Prostějova ve finálovém miniturnaji prohrávali v rozhodujícím duelu o korfbalový titul s Brnem v poločase už o tři koše, jenže nesložili hlavy.

Foto: Jan Pařík

Prostějov je opět nejlepší mezi mladšími žáky.

Článek

Neskutečně se zvedli, druhý poločas ovládli 7:0, celkově vyhráli 10:7 a sezónu zakončili druhým titulem v řadě. „Hodně se to podobalo loňsku, kdy jsme stejně zahráli v rozhodujícím zápase se Znojmem. V něm jsme prohrávali už 1:7 a nakonec jsme ho dovedli k remíze 7:7, což nám zajistilo titul. Teď jsme dokonce vyhráli,“ liboval si prostějovský trenér Martin Šnévajs.

Jeho svěřenci v domácím prostředí nejprve porazili Náchod a vzhledem k tomu, že před tím Náchod překvapivě zdolal Brno, tak jim v závěrečném utkání k titulu stačila i prohra o tři koše. Jenže prostějovští korfbalisté nevstoupili do duelu právě šťastně. „V hale bylo asi dvě stě lidí, na hráče byl velký tlak, což se projevilo jejich nervozitou. Po poločase jsme se však chytli a naopak odešel soupeř. V podobných kategoriích je to o jednom koši. I když měla děcka o poločase sklopené hlavy a objevily se i slzy, tak skvěle zabojovala, toho si moc cením,“ chválil Šnévajs.

Zlaté medailisty táhl kapitán František Valenta, k němu se v nejdůležitějším zápase přidal i David Jankovič. „Franta je nejlepší hráč této kategorie, ale David zahrál neskutečně. Přitom letos odehrál jen jeden duel. Má totiž růstové problémy. Finále však chtěl hrozně hrát a před ním stihl jen jeden trénink,“ vyzdvihl Šnévajs hrdinu svého týmu.

Stříbrné medaile si z Prostějova odvezli náchodští korfbalisté, kteří překvapivě zdolali hned v prvním utkání dne Brno 11:8.

Brno KK U13 - Prostějov SK RG U13  7:10

Poločas: 7:4. Rozhodčí: Ondřej Fridrich. Nejlepší střelci: Jokl Antonín 2, Vojnová Sofie 2 - Jankovič David 4, Valenta František 3, Vaková Adéla 2.

Prostějov SK RG U13 - SK Plhov Náchod U13  12:6

Poločas: 7:2. Rozhodčí: Ondřej Fridrich. Nejlepší střelci: Valenta František 6, Nedbal Jan 4, Křížková Eliška 2 - Štěpánová Jitka 2.

SK Plhov Náchod U13 - Brno KK U13  11:8

Poločas: 4:4. Rozhodčí: Ondřej Fridrich. Nejlepší střelci: Štěpánová Jitka 5, Vanclová Ema 3, Netolický Martin 2 - Holík Lukáš 2, Ježková Karolína 2, Kalášek Vojtěch 2.

Konečná tabulka Korfbalové ligy mladších žáků:

1. Prostějov

2. Náchod

3. KK Brno

4. Kolín

5. Nový Lískovec

6. Kutná Hora

Reklama

Výběr článků

Načítám