Hlavní obsah

Velikonoční veselice s kuřetem na zámku v Mníšku pod Brdy se blíží

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 5. dubna se na mníšeckém zámku koná již 14. ročník Velikonoční veselice s kuřetem. Bohatý program čeká návštěvníky v zámku i v zahradě po celý den. Šermíři, stánkaři, pohádky, prohlídky zámku. Přijďte se pobavit a pomoci dobré věci, přispět do sbírky Pomozte dětem.

Foto: Anna Čelouchová

Smím prosit? Přijďte si zatančit s velikonočním kuřetem.

Článek

Mezi největší magnety celodenního programu budou patřit šermířská vystoupení. Představí se nám, jako již tradičně, skupina Alotrium, která na Mníšku předvádí rytířské klání každým rokem. Na své si přijdou zejména děti a malí bojovníci. Třeba si i vyzkouší, jak těžké je rozmáchnout se mečem dvouručákem. Pročpak se tak asi jmenuje?  

Po celý den vás budou také lákat stánky řemeslného jarmarku i vůně dobrého občerstvení. Je libo sladký perník nebo křupavou klobásku? Stačí si vybrat. K poslechu, tanci a příjemné náladě zahraje country skupina Balzám, chybět nebudou ani Pašijové hry v podání Magdalena o.p.s., pohádky pro děti, čtení z Bible nebo výtvarné velikonoční tvoření.

Od 14:00 hodin určitě nezmeškejte představení divadélka Slunečnice s názvem Hrajeme si s pohádkou. Bude plné známých písniček a melodií z pohádek a dětských filmů. Nechte se vtáhnout do děje, ve kterém se jako mávnutím kouzelného proutku ocitnete v pohádkové hudební škole. Na kontrolu přichází inspektor Rampepurďák, ale paní učitelka Anastázie Pohádková stále nikde…

Nezapomeňte také dojít až do zámku a navštívit jeho bohatě zařízené místnosti na prvním i druhém prohlídkovém okruhu. Pro rodiny s dětmi budou přichystané speciální prohlídky s velikonoční tematikou. Při nich se děti dozvědí spoustu zajímavostí a zvyklostí, které se k jarním svátkům vztahují. Jak se správně peče mazanec, jak se rozezná syrové vejce od vařeného, co znamenají barevné pentličky na pomlázce? Velikonoční prohlídky doporučujeme rezervovat.

A kdo by se chtěl s dětmi v zámku zatoulat o Velikonocích do pohádky, ani ten nepřijde zkrátka. Navštivte Kouzelné sklepení a seznamte se se všemi možnými pohádkovými postavami od princezny Růženky, přes čertíka Brdíka, ježibabu na koštěti až po Rusalku a vodníka Ivánka.

V neposlední řadě zveme zejména malé slečny na výstavu o módě na panenkách. Ty jsou oblečené jako krásné princezny, královny a císařovny a dokonce i nějakého prince mezi nimi uvidíte. Těšíme se na vás za každého počasí.

Reklama

Výběr článků

Načítám