Hlavní obsah

Velikonoční trh, přednášky, divadelní představení – pestrá nabídka Police nad Metují

Novinky, Jana Rutarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zveme zájemce do Police nad Metují, kde jsme na následující měsíce připravili zajímavých akcí. Velikonoční trh, divadelní představení, pořady pro děti nebo projekci zajímavého filmu spojenou s besedou.

Foto: Oldřich Jenka /archiv Pellyho domů/
Článek

Polická univerzita volného času zahájila jarní semestr - cyklus přednáškových odpolední při širokou veřejnost, jehož témata jsou vybrána z různých oblastí. Na programu je ještě pět přednášek, které se uskuteční v termínech 17. 2., 2. 3., 23. 3., 6. 4. a 20. 4. Přednášková odpoledne se již tradičně konají na sále Pellyho domů, vždy od 14:30 hod (vstupné 60 Kč/přednáška).

Únorová přednáška nabídne setkání s Annou Hájkovou, ženou, který se celý život vyrovnává se svojí slepotou (17. 2.). V březnu pozve Richard Švanda účastníky přednášky do pevnosti Dobrošov, jejímž je správcem (2. 3.). Následně (23. 3.) se Martin Chadima bude snažit přiblížit téma víc než horké – příliv migrantů. Tématem přednášky je Islámský stát.

S Jaroslavou Janečkovou se posluchači projdou historií paní Hudby (6. 4.). Archeologie není mrtvý obor, i dnes ovlivňuje pohled na minulost. O archeologii v našem regionu povypráví Martin Lanta (20. 4.)

Kolárovo divadlo bude hostit představení Šest žen Jindřicha VIII., jednu z prvních hudebních revue legendárního Divadla Semafor, v podání Divadla Silesia Ostrava (17. 2.). Následovat bude již druhá repríza úspěšného muzikálu Sněhová královna, který připravila polická Základní umělecká škola (28. 2.). V sobotu 19. března zazní Kolárovým divadlem melodie z muzikálu Noc na Karlštejně, který nastudoval Divadelní spolek Šembera Vysoké Mýto.

Kromě divadelního představení zde proběhne i projekce ojedinělého filmu Gravitation (11. 3.), spojená s besedou. Gravitation je motivačním filmem, dokumentem, který vypráví příběhy mistrů světa, držitelů světových rekordů, ale hlavně lidí, kteří si jdou za svým snem. Po projekci budou účastníci mít možnost setkat se a diskutovat s teprve třiadvacetiletou režisérkou filmu Denisou Gumbírovou a jedním z aktérů filmu, freerunnerem Jimem Dohnalem.

Pro děti je připravena pohádka Sůl nad zlato, se kterou do Kolárova divadla přijedou herci Divadelní agentury Praha (17. 2.) a karneval na sále Pellyho domů (21. 2.). Z filmových představení bude v kině pro dospělé k vidění španělské drama Ma Ma s Penelope Cruz (1. 3.) a pro děti pohádka Zvonilka a tvor Netvor (8. 3.)

Z ostatních akcí nabízíme Velikonoční trh, který zaplní stánky polické náměstí v sobotu 12. března nebo o týden později Jarní burzu sběratelů v Pellyho domech spojenou s ukázkou RC modelů a přítomností odhadce (19. 3.).

Reklama

Výběr článků

Načítám