Hlavní obsah

Velikonoční pondělí v ostravské zoologické zahradě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velikonoční pondělí a doslova překvapivě jarní počasí přivedlo do ZOO Ostrava opět tisíce návštěvníků.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 2.4.2018 Velikonoční pondělí v ZOO Ostrava. Výborně dnes se opět najíme.

Článek

Zoologická zahrada v Ostravě byla o Velikonočním pondělí otevřena již od 8.00 hodin. Příchozí zažili skvělé dopoledne - velikonoční pomlázku s Hitrádiem Orion a samozřejmě se zvířátky. Návštěvníky po zahradě rozvážely vláčky, takže unavené nohy si mohly odpočinout.

Pracovníci ZOO Ostrava připravili sérii zajímavých komentovaných prohlídek a krmení. Návštěvníci tak byli svědky krmení medvědů ušatých, hulmanů posvátných a dalších zvířat. 

Kdo navštívil v pravý čas vnitřní část pavilonu slonů, mohl vidět práci ošetřovatelů se slonicí. Jeden z ošetřovatelů prováděl manikúru i pedikúru najednou. Slonice držela, a ještě si pochutnávala na pamlscích, které ji po každém splněném pokynu ošetřovatelka dávala. Mezi slonicemi se radostně prohánělo slůně Chandru, který se v ZOO Ostrava narodilo v roce 2017.

Jedním z nejmladších přírůstků začínajícího jara je narození mláděte binturonga, které se narodilo 3. února 2018 jako druhé mládě chovaného páru v ZOO Ostrava. Mládě tak tak chodilo, vše sledovala maminka, která dávala bedlivý pozor, aby se mláděti nic nestalo. Z větve vše jistil otec mladého binturonga, který v přírodě žije v tropických lesích Nepálu až po Malajsii, na ostrovech Jáva, Borneo a Palawan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám