Hlavní obsah

Velikonoční hrad Kašperk: zážitek pro malé i velké

Novinky, Jan Kaše

Pro návštěvníky hradu Kašperk je po dobu Velikonoc připraven zajímavý a bohatý program, který zaujme nejen dospělé, ale i děti.

Foto: Jan Kaše

Hrad Kašperk

Článek

Hrad Kašperk, který byl založen v roce 1356 jedním z našich nejvýznamnějších panovníků Karlem IV., je překrásnou dominantou Šumavy a i v dnešní době budí zájem a respekt.

Ochrana a bezpečnost

Hlavním úkolem hradu a jeho posádky byla v dobách středověku ostraha zemské hranice se sousedním Bavorskem, ochrana zlatonosné oblasti Kašperských Hor a rovněž zajištění bezpečnosti obchodníků na Zlaté stezce, která touto oblastí procházela.

Rytíři a dvorní dámy

O velikonoční sobotě a neděli si na Kašperku mohli návštěvníci vybrat (či vybrat teprve mohou), jakým způsobem zde stráví čas.

Kromě klasické prohlídky hradu můžete navštívit představení Velikonoční šaškování v podání Jaroslava Zábranského a Radovana Vacka ze skupiny historického šermu Romantika nebo absolvovat interaktivní prohlídku pro děti Staň se rytířem nebo dvorní dámou, která velice příjemným a zábavným způsobem seznámí děti s částí naší bohaté historie.

Děti si odnesou i malou pozornost v podobě listiny deklarující uvedení do stavu rytířského, resp. mezi dvorní dámy.  

Matylda a Gustav

Milým zpestřením je i ovečka Matylda a beránek Gustav, který je velice plachý, ale při troše štěstí se vám ho podaří pohladit. Děti si také mohou do terče vystřelit z kuše nebo z luku.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám