Hlavní obsah

Velikonoční dílny v Týništi nad Orlicí potěší malé i velké

Novinky, Eva Jenčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V týnišťském Domě dětí a mládeže se v sobotu 30. března mohou zájemci zamotat nejen do proutků pedigu, ale také do papírových proužků nebo do provázků z Fima.

Foto: Eva Jenčíková

Pletená srdíčka a jarní knoflíky.

Článek

Chystají se totiž jarně-velikonoční pletky, na kterých se během celé soboty můžete seznámit s několika výtvarnými technikami. Akce je určena pro děti s doprovodem, mládež a dospělé, přijít tedy může kdokoliv.

Dopoledne je určené práci s pedigem, což je přírodní proutí, které se průmyslově zpracovává do nejrůznějších průměrů a barví do mnoha odstínů. Díky pevným spodkům s předvrtanými otvory jde práce rychle od ruky a jednoduchý košík nebo velikonoční klícku si uplete i úplný začátečník.

Odpoledne budou dílny rozděleny na dvě části. V jedné se jednoduchou, i když složitě znějící, technikou quilling budou vyrábět přání, obrázky nebo 3D dekorativní prvky. Z nastříhaných proužků papíru se dá totiž stočit úplně všechno, a tak ke slovu přijdou určitě, motýli, nejrůznější kytky, berušky nebo 3D vajíčka, která mohou být hezkou ozdobou velikonočního stolu.

Ve druhé části dílny se účastníci naučí plést z Fima, dekorativní pletený vzorek je jen jedním z mnoha, které se dají z Fima udělat, a tak každý bude mít možnost nakombinovat si své oblíbené barvy a pustit se třeba do jarních knoflíků nebo kávových lžiček.

Chcete-li se připojit i vy, přihlaste se předem na telefonu 725435732 nebo se přijďte jen podívat a nabrat inspiraci. Dopolední dílny začínají od 9.30 a odpolední od 15 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám