Hlavní obsah

Velikonoce ve Frýdku-Místku nabídnou spoustu zábavy

Novinky, Jana Matějíková

Statutární město Frýdek-Místek oslaví i letos svátky jara. Místecké náměstí Svobody bude od 27. do 29. března vždy od 10 do 17 hodin patřit velikonočnímu jarmarku s bohatým doprovodným programem. Velikonoce ve městě pořádá město ve spolupráci s KulturouFM.

Foto: KulturaFM

velikonoce ve městě - plakát

Článek

Náměstí zaplní stánky, ve kterých budou prodejci nabízet tradiční výrobky s velikonoční tematikou, zejména kraslice, pomlázky, řehtačky, ale také pečené mazance a beránky. Chybět nebude ani bohaté občerstvení pro žíznivé a hladové návštěvníky. Po tři dny bude náměstí žít také zábavným programem plným hudby a tanečních vystoupení, divadla, ale i her a soutěží.

„Na podiu se od pátku do neděle vystřídá patnáct kapel a souborů různých žánrů, převážně folklorních nebo hrajících alternativní folk. Pro děti bude po celou dobu programu na náměstí připravena dílna, ve které budou vyrábět ozdoby pro tradiční strom nazvaný kuřátovník. Pobaví je také klauni a kouzelníci. Chybět nebude ani Veselý dvorek se živými zvířátky,” přiblížil program Jakub Tichý z KulturyFM. 

Velikonoce ve městě budou oficiálně zahájeny v pátek v 10 hodin. Na podiu se jako první představí dětské pěvecké soubory Podsováček a Brundibárci. Následně zahrají cimbálové muziky Slavík a Trnka, zazpívají děti z místního dětského domova, připraven je i koncert kapely Žamboši a své umění předvedou i žongléři. Sérii vystoupení uzavře v 16 hodin koncert skupiny Vltava, jejímž členem je i místní rodák, saxofonista Ondřej Klímek.

V sobotu dopoledne zahájí program Dětský folklórní soubor Ostravička. Poté bude znít dobová hudba v podání skupiny Calata a odpoledne je na programu rokově laděné vystoupení skupiny Los Pedros. Připraveno je také kouzelnické vystoupení a cirkus trochu jinak s komickými scénkami, do kterých budou vtaženi i diváci. Své umění předvedou taky kováři.  Odpolední program zakončí v 16 hodin vystoupení Kateřiny Marie Tiché s kapelou Jelen. 

V neděli dopoledne pobaví nejmenší divadlo Křesadlo, muzikohrátky, klauni a také farmář Vojta Molek a jeho Veselý dvorek. V 11 hodin na podiu vystoupí kapela Mosskin, ve 14 hodin je na programu koncert písničkářek Beaty Bocek a Lucie Redlové a v 16 hodin velikonoční program uzavře kapela Z horní dolní a dál na jih.

„Velikonoce ve městě pořádáme již čtvrtým rokem. U občanů i návštěvníků města si tato akce získává stále více příznivců. Cílem je nejen připomenout krásné svátky jara a zvyky a tradice s nimi spojené, ale také vytvořit příležitost k setkávání se v centru města, které ožije programem pro všechny bez rozdílu věku a nabídne tak možnost příjemně strávených chvil v okruhu blízkých, přátel nebo i zcela neznámých lidí, ze kterých se ale mohou stát známí,“ řekl primátor města Michal Pobucký. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám