Hlavní obsah

Velikonoce s unikátním Bílým perníkem

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velikonoce se dají slavit nejrůznějšími způsoby. Jeden z nich nabízí o víkendu 30. a 31. března Perníková chaloupce, muzeum perníku v obci Ráby pod hradem Kunětická hora u Pardubic.

Foto: staroceskeperniky.cz

Bílý perník kombinuje dva perníkářské postupy. Základní tvar získá perník v dřevěné formě a po upečení se ještě navíc dozdobí cukrovou polevou.

Článek

Návštěvníci si budou moci zakoupit světový unikát, BÍLÝ PERNÍK ®, který se právě tady vůbec poprvé prodával o Bílé sobotě roku 2009. V roce 2011 slavil velké úspěchy ve slovinské Radovljici při prvním summitu evropských muzeí perníku.

Kombinuje totiž tradiční metodu vytlačování do forem, rozšířenou po celé Evropě do konce 19. století, se zdobením cukrovou polevou, jež je produktem 20. století a v němž lze již sledovat národní specifika.

Bílé perníky nebudou jedinou atrakcí. Návštěvníci uvidí, jak se zdobí velikonoční kraslice a jak se pletou pomlázky z vrbových proutků. Realitní kancelář perníkových nemovitostí ® nabídne atraktivní chaloupky z pardubického perníku včetně čísla popisného a výpisu z Katastru perníkových nemovitostí ®. Je to ideální dárek třeba pro novomanžele, aby měli kde bydlet. 

O Velikonocích bude Muzeum perníku v Perníkové chaloupce otevřeno denně od 9 do 16.30 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám