Hlavní obsah

Veletrh pracovních příležitostí pro budoucí ekonomy

Novinky, Libuše Miarková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začni svou kariéru u nás. Pod tímto názvem uspořádala 8. listopadu Ekonomická fakulta Vysoké školy báňské – Technické univerzity v Ostravě veletrh pracovních příležitostí pro studenty.

Foto: Libuše Miarková

Pohled na účastníky veletrhu pracovních příležitostí Začni svou kariéru u nás.

Článek

Budoucí ekonomy prostřednictvím workshopů a seminářů oslovili zástupci společností EY, Komerční banka, KPMG, LIDL, Moneta Money Bank, OKIN, PwC, Siemens a Stora Enso.

„Takovéto akce fakulty vítám. Firmy, které se nám představily, jsem poznala hlouběji a dozvěděla se podstatně více informací než z internetu,“ uvedla studentka oboru účetnictví a daně Denisa Musilová.

Eva Szkanderová, která se vzdělává v oboru management, ocenila, že díky veletrhu pracovních příležitostí získala přehled o pozicích, jež jednotlivé firmy v současné době nabízejí. „Líbí se mi, že hodně spolupracují i se studenty vysokých škol, takže mají možnost získat tolik potřebnou praxi. Pro absolventy je pak začlenění na trhu práce snazší,“ dodala Eva Szkanderová.

Patřila mezi ty posluchače, kteří přijali pozvání k účasti na workshopu skandinávské společnosti Stora Enso. Má zastoupení v téměř 40 zemích světa a věnuje se výrobě kartonových obalů, biomateriálů, produktů ze dřeva a papíru. Ostravská pobočka je hlavním IT centrem v rámci celé korporace a zaměstnává 240 pracovníků. Na podzim otevřela ještě finanční centrum pro zpracování účetnictví pro jednu z divizí společnosti.

„V současné době hledáme odborníky se znalostmi z oboru účetnictví a finance. Dále pak vývojáře .NET, Java, CRM a mobilních technologií a také pracovníky uživatelské podpory,“ uvedla Eva Hurníková, asistentka IT centra Stora Enso Ostrava.

„Veletrh je pro nás ideální příležitost, jak navázat kontakt s mladými lidmi a nabídnout jim aktuálně otevřené studentské pozice. Více než 70 procent zaměstnanců ostravské pobočky má vysokoškolské vzdělání. Od roku 2011 jsme přijali přes 50 studentů a řada z nich jsou teď naši kmenoví pracovníci. Momentálně máme v týmu 12 kolegů, z nichž se někteří vzdělávají právě na Ekonomické fakultě v Ostravě,“ dodala Eva Hurníková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám