Hlavní obsah

Vědu v Techmanii prezentuje Američan z nejslavnějšího science centra

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Techmania od poloviny března nabízí nový populárně vědecký program pro školy i veřejnost, a to v anglickém jazyce. Lektorem programu English Advantage je mladý Američan Whitaker Martin, kmenový zaměstnanec slavného amerického science centra Exploratorium.

Foto: Techmania Science Center

Lektorem programu "English Advantage" je mladý Američan Whitaker Martin.

Článek

"Jsme velmi rádi, že po měsících příprav můžeme našim návštěvníkům nabídnout pětačtyřicetiminutový program, který je perfektní angličtinou provede po science centru a seznámí je se základními vědeckými pojmy, fyzikálními zákony, historií či nabídkou Techmanie. Věříme, že program English Advantage ocení zejména pedagogové jazykových škol a zahraniční návštěvníci," uvedl tiskový mluvčí Techmanie Tomáš Moravec.

Techmania průběžně přijímá do svých služeb zahraniční edutainery (odborné průvodce), kteří mají praxi v science centrech. Ti v Techmanii především získávají zahraniční praxi a předávají své znalosti ze zaběhlých západních science center relativně novému projektu Techmanie.

V minulosti se tak návštěvníci již mohli setkat s průvodcem z New York Hall of Science či britského science centra Techniquest.

"Znalost anglického jazyka je dnes pro mladé lidi v Česku bohužel nutná. Každý student, který se ve své budoucnosti chce věnovat vědě na profesionální úrovni, by si měl co nejdříve osvojit anglickou terminologii, kterou věda běžně využívá," uvedl třiadvacetiletý rodák z Michiganu Whitaker Robert Martin, který má bohaté zkušenosti z prvního interaktivního science centra Exploratorium.

"Program English Advantage jsme vymysleli na základě Whitakerových znalostí z Exploratoria a zkušeností s našimi návštěvníky. Whitaker zájemce provede našimi expozicemi a poutavě vysvětlí zejména funkce exponátů týkajících se vakua. Kromě toho představí příběh Techmanie: tedy to, jak science center vznikalo, jaké byly jeho původní koncepty, co je v něm k vidění i vyzkoušení a jaké jsou naše plány do budoucna," doplnil tiskový mluvčí Moravec.

Reklama

Výběr článků

Načítám