Hlavní obsah

Ve zlínské ScioŠkole oslavují děti podzim

Novinky, Pavlína Woodhams

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První měsíc školní docházky mají za sebou žáci nové ScioŠkoly ve Zlíně, která sídlí v ZŠ v Mostní ulici. Společně se svými průvodci nyní školáčci připravují podzimní slavnost, na kterou zvou nejen rodiče, ale i všechny příznivce inovativního vzdělávání.

Foto: ScioŠkola Zlín

Děti společně se svými průvodci pořádají ve zlínské ScioŠkole podzimní slavnost pro rodiče i veřejnost.

Článek

V zahajovacím školním měsíci se ve ScioŠkole děti mezi sebou, ale i se svými učiteli „průvodci“, vzájemně poznávali. V půlce října pořádají první společnou akci – podzimně laděnou slavnost, v rámci níž představí svou školu nejen rodičům a přátelům, ale třeba také dětem, které by rády nahlédly přímo do chodu školy a netradičního způsobu vyučování.

Součástí podzimní slavnosti, která proběhne v prostorách školy v Mostní ulici 17.října od 15:30, bude také beseda se zakladatelem ScioŠkol Ondřejem Štefflem od 16:30.

Škola, která myslí na budoucnost

„Jsme škola, která nabízí dětem víc než jen znalosti. Naším cílem je, aby z nich vyrostli dobří a spokojení lidé, připraveni na řadu změn, které je nepochybně v budoucnu čekají,“ uvedla ředitelka Kristina Frascaová. Podle ní je pro to klíčová studijní autonomie, chuť se vzdělávat a schopnost rozvíjet svůj talent. To vše škola v dětech buduje v respektujícím prostředí, které je nepodporuje v soutěživosti, ale ve spolupráci.

ScioŠkola ve Zlíně je v pořadí jedenáctou ze sítě ScioŠkol po celé republice. „K našim základním hodnotám patří optimismus, svoboda, odvaha, aktivita, otevřenost a morálka. A kromě plnění rámcových vzdělávacích programů mají u nás děti také bilingvní výuku angličtiny či projektovou výuku,“ říká Frascaová. Škola se vyjímá od ostatních například i tím, že pořádá pravidelná školní shromáždění, na nichž si děti samy nastavují pravidla a tím školu vytváří. Minimálně jednou týdně tráví školáci čas v opravdovém životě mimo školní třídy.

ScioŠkola ve Zlíně nabízí stále ještě pár míst pro žáky od 1. do 6. třídy. Přestup z jiné školy je možný i kdykoliv během roku. Počet míst v každém ročníku je omezený maximálně na 15 dětí. Standardní školné činí 4900 Kč měsíčně, které zahrnuje i družinu či klub.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám