Hlavní obsah

Ve Zlíně začal další ročník semináře pro zahraniční bohemisty

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak jako každým rokem připravila Moravská zemská knihovna v Brně z pověření Ministerstva kultury ČR seminář pro zahraniční bohemisty. Akce potrvá od neděle 15. července do soboty 21. července. Tentokrát byl vybrán jako místo konání Zlín. Přijelo více než padesát odborníků na českou literaturu.

Foto: MZK Brno

Účastníky přivítala děkanka Fakulty multimediálních komunikací Irena Armutidisová.

Článek

Mezi účastníky patří vedle zahraničních bohemistů a překladatelů taktéž vítězové Ceny Susanny Rothové, která je organizována ve spolupráci s Českými centry ve světě.

Účastníky přivítala děkanka Fakulty multimediálních komunikací Irena Armutidisová a úvodní přednášku měl doc. Michal Stehlík. Program semináře je zaměřen především na představení nejnovějších trendů české literatury. Pozornost je v letošním ročníku směřována vzhledem k místu konání na meziválečnou kulturu a fenomén Tomáše Bati.

Součástí semináře bude vedle odborného programu taktéž udělení prestižního ocenění Cena Premia Bohemica, jež je určena bohemistovi, který se v zahraničí výrazně zasloužil o šíření české literatury.

V rámci kulturní části programu navštíví účastníci semináře Luhačovice, Hostýn a Vizovice. Nabídnuta jim rovněž budou setkání s významnými českými autory původem ze Zlínska, Antonínem Bajajou a Jaroslavem Kovandou.

Reklama

Výběr článků

Načítám