Hlavní obsah

Ve Šternberku se letos narodilo už 500 miminek

Novinky, Lucie Drahošová

Z roku 2018 ještě neuplynula ani polovina a v porodnici Nemocnice Šternberk již slaví kulaté jubileum – 500 narozených dětí. První letošní miminko přišlo na svět hned 1. ledna 2018 ve 4:30 hodin, kdy se narodila holčička Valerie. Jubilejním pětistým byl malý Theo, který přišel na svět tento týden.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

Pětistého miminka se letos šternberská porodnice dočkala v pondělí 18. června, kdy se narodil malý Theo s porodní váhou 3680 gramů a mírou 50 centimetrů. Jeho mamince Lucii, která přijela do Šternberka rodit už podruhé z nedalekých Bohuňovic, přišlo pogratulovat a předat drobnou pozornost i vedení nemocnice.

„Brzký příchod pětistého miminka nás mile potěšil a je známkou toho, že zájem rodiček o naši porodnici roste. Toho si moc vážíme a budeme nadále pracovat na tom, aby maminkám i čerstvě narozeným dětem bylo u nás co nejlépe,“ říká primář gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Šternberk Marek Vaca s tím, že do zdejší porodnice přijíždí každoročně rodit více než tisícovka maminek.

Ve srovnání s loňským rokem přišlo letos pětisté miminko v porodnici Nemocnice Šternberk o 11 dní dříve. Nejplodnějším měsícem byl v Nemocnici Šternberk prozatím měsíc duben, ve kterém přišlo na svět přesně 100 dětí. Celkem přišlo v dubnu na svět 48 děvčat a 52 chlapců.

„Nejoblíbenější byla tradiční jména jako Jakub, Michal, Šimon, Tomáš, Ema či Nikola, ale našlo se i pár méně obvyklých, jako je Malvína, Zita, Thea, Eduard či právě Theo, který je naším letošním jubilantem,“ jmenuje primář Vaca.

Porodnice Nemocnice Šternberk nabízí budoucím maminkám samostatné uzavřené porodní boxy s moderním vybavením, které umožňuje i alternativní způsoby vedení porodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám