Hlavní obsah

Ve SmallBalls našli útočiště také stolní hokejisté

Novinky, Tomáš Vítámvás

Stolní fotbálek je již nějakou dobu nedílnou součástí plzeňského SmallBalls Café, nyní zde našli své útočiště a soutěžní domácí prostředí také stolní hokejisté, konkrétně vyznavači billiard-hockeye, lidově zvaného šprtec.

Foto: SmallBalls Café

Český pohár v billiard-hockeyi šprtci

Článek

„Šprtec je hra s dlouhou tradicí, kdysi ho hrával např. i Miroslav Horníček. Oficiální soutěže probíhají posledních zhruba třicet let,“ přiblížil historii Vojtěch Černý, vedoucí týmu s lehce provokativním názvem Bufet ze z Plzně.

Přestože se plzeňští účastní soutěží poměrně pravidelně, dlouhých třináct let čekali na obnovenou domácí premiéru. „Loni jsme vyhráli regionální 3. ligu družstev, všechna utkání jsme ale hráli v Mostě a v Meziboří. Místo účasti ve vyšší soutěži jsme se rozhodli letos konečně vyřešit zázemí,“ říká Vojtěch Černý. A základ, domácí prostředí, již nyní mají.

Premiérový domácí turnaj SmallBalls Cup, zařazený do hodnocení Českého poháru jako regionální kategorie Expres, přilákal v neděli 19. ledna dvě desítky účastníků. Prvenství vybojoval Jaromír Foltýn ze Sokola Stochov, druhé místo obsadil Jakub Hasil z Mostu a třetím místem hájil čest plzeňských právě jejich leader Vojtěch Černý.

Stolní hokej šprtec se stal součástí SmallBalls Café, takže si jej nyní budou moci zahrát nejen ligoví hráči, ale i všichni návštěvníci kavárny. Organizátoři slibují, že turnaj rozhodně nebyl letos posledním. Pozvánky na šprtec, ale i na stolní fotbálky, jsou pravidelně aktualizovány na www.smallballs.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám