Hlavní obsah

Ve Skvrňanech se koncertuje mezi knihami

Novinky, Jan Albrecht

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I v roce 2018 se mohou hudební příznivci těšit na sérii Koncerty mezi knihami. Obvodní knihovna v plzeňské městské části Skvrňany připravuje vystoupení známých i méně známých hudebníků. Na koho se můžete těšit?

Foto: Jakub Noha

Jakub Noha

Článek

V lednu, v úterý 23. 1., vystoupí mezi knihami písničkář Jakub Noha.

„Můj repertoár je téměř zcela autorský. Žánrově se pohybuji zhruba od dylanovského folku nasáklého blues po rock. Vlivy jdou dále od Beatles přes Neila Younga po Toma Waitse a trochu toho českého koření. Písničkařím od časných 70. let minulého století. Největší rozmach byl v 80. letech, kdy jsem jezdil hodně po klubech. Byl jsem tak pravidelným vystupujícím v klubech v Brně, Ostravě, Olomouci, ale i v Plzni a konec konců i v rodné Praze a jinde,” představil se písničkář.

V úterý 13. února se mohou diváci těšit na koncert Jana Svitáka. Po loňském úspěšném koncertu se svým projektem Eddie Vedder Tribute se Sviták do Plzně vrací s programem Eddie Vedder Tribute a Janotaj. Zazní opět písně Eddieho Veddera v podání Jana Svitáka, ale také jeho vlastní písně.

Písničky a povídání o knihách

V březnu mezi knihy přijde zahrát Hynek Žirovnický.

Hynek o sobě říká: „Před pěti lety jsem se v Praze potkal s plzeňským písničkářem a básníkem Hynkem Kočím. Bylo to poprvé v mém životě, co se mi někdo představil a řekl mi, že je Hynek jako já. Bylo mi 47 let a než bych čekal dalších 47 na setkání s jiným Hynkem, pomohl jsem náhodě a kromě zmíněného Hynka pozval další čtyři zpěvu schopné Hynky do malostranské kavárny Čas. Nakonec jsme se sešli jen čtyři, i tak to byl myslím vůbec nejvyšší počet Hynků vystupujících současně v jediném pořadu.

Z kavárny Čas mi druhý den ráno volali, jestli bych takové pořady nechtěl dělat častěji. A tak z původně jednorázové akce vznikly "Písničky a povídání, jedním slovem Časování". Pořad písniček, ve kterém si povídám s hosty na různá témata, pořad který je každý večer premiérou a který brzy dosáhne pořadového čísla 80.

Tentokrát se svými písničkami a povídáním o oblíbených knížkách, jejich autorech i jen tak o životě přijedu do skvrňanské knihovny. A nabízím možnost vyhrát v divácké soutěži CD s tuctem písní z Časování, stačí si předem zopakovat názvy detektivních románů Agathy Christie.“

Hynka Žirovnického mezi knihami v Obvodní knihovně Skvrňany můžete potkat 20. března.

Dylanovský duben

Duben potěší všechny milovníky Boba Dylana. 24. dubna se po roce vrací skupina MARiAN Band, která se zaměřuje na české verze písní Boba Dylana.

„Zahrajeme nejen ty notoricky známé, ale i kolekci úplně nových překladů písní Boba Dylana z naší nové CD nahrávky kapely "Večeře s králem", komentuje připravovaný koncert kapelník a zpěvák skupiny MARiAN Band Marian Opletal.

Honza Křížek přiveze novou desku

14. května se do Obvodní knihovny Skvrňany vrátí zpěvák známý z kapel Walk Choc Ice a Blue Effect Honza Křížek. Ten představí průřez skladeb ze všech období a spoluprací a samozřejmě jeho autorské skladby z nového sólového alba.

Informace o všech koncertech  v Obvodní knihovně Skvrňany najdete na http://okskvrnany.webnode.cz/koncerty/pripravujeme/.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám