Hlavní obsah

Ve Frýdku-Místku vybudovali další dětské hřiště

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Frýdek-Místek pokračuje v modernizaci a výstavbě nových dětských hřišť. Od roku 2002 prošlo rekonstrukcí podle přísných evropských norem celkem 24 hřišť. Poslední z nich bylo uvedeno do provozu v těchto dnech na ulici Fr. Linharta v lokalitě Bezručova sídliště v Místku.

Foto: Jana Matějíková

ROP

Článek

Jedná se o víceúčelové hřiště, které poslouží k zábavě i sportu. Náklady na jeho vybudování činí 4,1 milionu korun, 85 % z této částky bude uhrazeno z dotací Evropské unie.

„Hřiště nabídne vyžití nejen nejmenším dětem, ale také mládeži i dospělým. Děti na hřišti najdou různé druhy houpaček, skluzavku, lanovou průlezku s domečky i prolézací hrad. Samozřejmě nechybí ani pískoviště. V těsné blízkosti je oplocené, volně přístupné sportovní hřiště s umělým povrchem, basketbalovými koši a sloupky k zavěšení sítě na volejbal či nohejbal,“ informoval náměstek primátora Michal Pobucký s tím, že obyvatelům hustě osídlené lokality jsou vytvořeny vhodné podmínky pro rozvoj sportovních a volnočasových aktivit.

Hřiště je posledním z pěti zrekonstruovaných sportovních areálů v rámci projektu Modernizace sportovních a dětských areálů ve Frýdku-Místku, který je dotován z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko. Projekt je součástí Integrovaného plánu rozvoje města (IPRM). Na realizaci záměrů z IPRM má město vyhrazeno z ROP Moravskoslezsko přibližně 225 milionů korun, které lze proinvestovat do roku 2013.

V budoucnu chce město rekonstruovat stávající hřiště na sídlišti Slezská a v sadech Svobody, ale také vybudovat nová dětská hřiště v dalších lokalitách. V konečné fázi by mělo město provozovat 32 certifikovaných dětských hřišť.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám