Hlavní obsah

Ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU je k vidění výstava věnovaná výročí 20 let existence Klubu H+Z

Novinky, Alena Babicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do 30. srpna mohou lidé navštívit letní výstavu H + Z + Klub HZ = 20 let, kterou připravilo Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně k 20. výročí založení Klubu H+Z.

Foto: archiv 14|15 BAŤŮV INSTITUT
Článek

Klub H + Z se význačně zasloužil o zpracování fondů inženýrů Hanzelky a Zikmunda a dalších našich cestovatelů, jako je Eduard Ingriš, Stanislav Škulina či Jan Havlasa.

Na výstavě jsou představeny některé méně známé fondy z Archivu H+Z, včetně kolekce fotografií cestovatele a hudebního skladatele Eduarda Ingriše a také současné projekty klubu.

K výstavě je pro návštěvníky připraven také doprovodný program v podobě přednášek a komentované prohlídky fotografií.

Ve čtvrtek 9. srpna v 17 hodin bude tématem přednášky archeologa Jaroslava Jiříka Posvátný kalendář Mezoameriky a její krvavé rituály.

O čtrnáct dní později, ve čtvrtek 23. srpna se od 16 hodin uskuteční komentovaná prohlídka fotografií a přednáška věnována Eduardu Ingrišovi. Kurátorka výstavy PhDr. M. Preiningerová provede návštěvníky jednou částí této výstavy a následovat bude přednáška, která seznámí s životem a dílem tohoto cestovatele, dobrodruha a hudebního skladatele. Součástí přednášky bude promítání filmů a poslech jeho skladeb.

Letní výstavu a přednášky mohou lidé navštívit v budově 15 továrního areálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám