Hlavní obsah

Varhanní koncert s dobročinnou aukcí před zahájením adventu

Novinky, Zuzana Rožková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční koncert a doprovodnou dobročinnou aukci uskutečnil Nadační fond na podporu vážné hudby.

Foto: Zuzana Rožková

Adventní věnec z doprovodné aukce

Článek

V sobotu 27. listopadu uspořádal Nadační fond na podporu vážné hudby historicky druhý vánoční varhanní koncert v Chrámu Panny Marie Sněžné v Praze na Jungmannově náměstí.

Své pověsti talentovaného mladého varhaníka při něm plně dostál stipendista fondu Přemysl Kšica, který si pro tento koncert pozval jako hosta sympatického trumpetistu Miroslava Smrčku. Chrámovou lodí zazněly skladby  mistrů H. Purcella, J. S. Bacha, L. Vierneho, S. Barbera a Ch. M. Widora, mezi nimiž si každý z návštěvníků koncertu mohl vybrat takovou, která potěšila právě jeho uši.

Po skončení koncertu se příznivci a podporovatelé nadačního fondu přemístili na doprovodnou aukci uměleckých předmětů a artefaktů. Účastníci při ní mají příležitost  přispět nadačnímu fondu, aby mohl pokračovat v jedné ze svých činností – finanční pomoci mladým talentovaným umělcům, kteří studují mimo Českou republiku.

Pokud byste se domnívali, že Nadační fond na podporu vážné hudby pořádá pouze vážné akce, tak byste se mýlili. Opak je pravdou, tímto večerem opakovaně potvrzenou.  

Zábavný rámec vykouzlil oblíbený moderátor a „licitátor“ Ota Kovařík.  Atmosféru hudebními prvky výborně doladili nejen oba mladí umělci, Přemysl Kšica a Miroslav Smrčka, ale zpěvem ji obohatilo pěvecké uskupení Rabyně.

Pohledem na překrásný adventní věnec, závěrečný aukční předmět, jejichž kompletní výčet včetně vydražených cen můžete najít na www.nfpodporahudby, se spokojení účastníci večera přenesli do vánoční nálady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám