Hlavní obsah

Vánoční trhy v centru Ostravy doplní veřejné kluziště

Novinky, Jiří Kutáč

Atmosféru Vánoc v Ostravě oživí od 4. prosince tradiční vánoční trhy na Masarykově náměstí, které doplní veřejné kluziště.

Foto: Jiří Kutáč

Vánoční trhy Ostrava 2010

Článek

Tradiční trhy i ledová plocha se otevřou 4. prosince, informovala mluvčí magistrátu města Ostravy Andrea Vojkovská.

Součástí trhů budou nejen prodejní stánky s ukázkami tradičních řemesel, které předvedou hrnčíř či kovotepec, ale chybět nebude třeba i oblíbený živý betlém se zvířaty.

Pro děti bude fungovat také Ježíškova pošta, kde si mohou zájemci nechat orazítkovat přání a dopisy Ježíškovi. "Na stálém pódiu vystoupí řada folklorních souborů, ale uskuteční se tu i malování přáníček, zdobení cukroví, děti z mateřských a základních škol tu mohou soutěžit ve zdobení stromku," uvedla Vojkovská.

Dodala, že po náměstí bude jezdit i vánočně vyzdobený vláček. Trhy potrvají denně od 10.00 do 18.00 a skončí 23. prosince. Jejich otevření zahájí rozsvícení vánočního stromu.

Do Ostravy se po pauze vrátí také oblíbené kluziště pod širým nebem, které bude rovněž stát na Masarykově náměstí. V provozu bude již od 26. listopadu do 8. ledna 2012. Součástí ledové plochy o rozměrech 30 krát 15 metrů bude také šatna, půjčovna bruslí, občerstvení a sociální zařízení.

Kluziště s kapacitou 150 lidí bude v provozu denně od 10.00 do 20.00. Připraven bude také doprovodný program. Zahájení bruslení zpestří hudební produkce, exhibice v krasobruslení a diskotéka na ledě. Bruslení pro veřejnost je po celý den zdarma. Provozovatelem této atrakce je Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy, s. r. o.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám