Hlavní obsah

Vánoční strom rozsvítili také v Lipníku nad Bečvou

Novinky, Monika Malíšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční stromek v Lipníku nad Bečvou rozsvítili ve středu 1. prosince. I přes nepříznivé počasí se lipenské náměstí naplnilo hloučky zvědavců, kteří se přišli podívat, jak se centrum města rozzáří vánoční výzdobou.

Foto: Monika Malíšková
Článek

Sněhová vichřice sice navála na pódium několik centimetrů sněhu, ale ani to nezabránilo dětem z Maleníčku a Střediska volného času, aby před rozsvícením předvedly svá vystoupení. Scénku s vánoční tematikou i tanec ocenilo publikum patřičným potleskem.

V pět hodin vystoupil na podium starosta Miloslav Přikryl, aby pozdravil občany a popřál jim pohodu do nadcházejících svátků vánočních. Potom společně s maskotem města - vílou Tilinkou odříkal speciální básničku, která byla signálem k tomu, aby se vánoční strom rozsvítil. Celé náměstí se na chvíli ponořilo do úplné tmy - a pak už se všichni přihlížející mohli kochat nádherně ozdobeným stromem a i celým náměstím.

Ve dvou stáncích se mohli zahřát horkým punčem a svařeným vínem, pro děti byl přichystán čaj, hlad mohli zase zahnat bramborákem.

Příští pátek se bude v Lipníku v předvánočních oslavách pokračovat. Odehraje se tu totiž tradiční jarmark, který bude v 18 hodin zakončen velkolepým ohňostrojem.

Reklama

Výběr článků

Načítám