Hlavní obsah

Vánoční perníčky podpořily dobrou věc

Novinky, Vendula Foldyna

Studenti a pedagogové Ekonomické fakulty Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava se již pošesté zapojili do adventního prodeje perníčků pro dobrou věc. Stejně jako v předchozích letech za dobročinnou akcí stojí studentský portál budoucích ekonomů Sokolská33 podpořený vedením fakulty.

Foto: Sokolská33

Zakoupením perníčků mohli studenti a pedagogové Ekonomické fakulty přispět na jeden z programů Nadace Unicef.

Článek

Na událost se její pořadatelé chystají několik měsíců dopředu, kdy hledají vhodné téma sbírky, prostory a termín. „Začátkem prosince si připravíme těsto, pečeme a výtvory pak balíme a prodáváme. Všechno včetně propagačních prací je v režii našich členů,“ popsala Eva Molnárová, šéfredaktorka Sokolské33.

Během dvou dní se podařilo prodat celkem 419 kusů perníčků a vybrat tak 11 086 korun. Druhou možností, jak mohli zájemci na dobrou věc přispět, byla párty ve studentském klubu. „Letos akci podpořili také samotní členové redakce Sokolská33 a ze svých zdrojů přispěli 3 333 korun. Podařilo se nám tedy vybrat rekordní částku 14 919 korun,“ zhodnotila Eva Molnárová.

Účel sbírky? Ten si organizátoři určili ještě před jejím začátkem. Tentokrát poputuje finanční obnos na program Nezávadná voda Nadace UNICEF. V rámci projektu organizace zajišťuje například pořízení ručních čerpadel upravených na tropické podnebí méně hostinných oblastí světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám