Hlavní obsah

Vánoční jarmark v Mladé Boleslavi měl v programu i návštěvu Templu

Novinky, Jiří Vlček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční jarmark se podle očekávání stal jednou z nejnavštěvovanějších akcí na konci roku v Mladé Boleslavi.

Foto: Jiří Vlček

Sbor českých bratří

Článek

Vanoční jarmark který se konal v sobotu 11. prosince od 9.00 do 17.00 hodin. Mnoho lidí navštívilo Českobratrské náměstí, přilehlou pěší zónu a Sbor českých bratří. Mnoho stánků bylo i v ulici Na Karmeli a podel vysokoškolského arealu směrem ke Komenskému náměsti.

Každý kdo navštívil letošní jarmark, rád ochutnal všechny dobroty, které nabízeli prodejci v mnoha stancích. Také zde bylo vidět stankáře s krásnými výrobky všech možných řemeslníků. Nevlídné počasí nemohlo pokazit vánoční atmosféru těchto dní, kdo mohl, ten si náladu zpříjemnil teplou medovinou, svařeným vínem nebo dalšími dobrotami. K dobré náladě přispěli i čerti a čertice ve svém koutku.

V programu jarmarku bylo možné navštívit i městský palác Templ, kde byl připraven velmi zajímavý program. Návštěvníci mohli vidět sklenářské umění při výrobě ozdob, děti si mohly samy namalovat ozdobu, vyrazit si vlastní minci a pak napsat přáníčko Ježíškovi.

Bylo možné si zde prohlédnout textilní a vytvarné techniky. Každý kdo letošní jarmark navštívil si našel to, co ho nejvice zaujalo. Jarmark pořádala společnost Kultura města Mladá Boleslav.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám