Hlavní obsah

Vánoční jarmark otevře letos naposled veřejnosti bránu hradu Malenovice

Novinky, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 1. prosince se v prostorách hradu Malenovice uskuteční tradiční Vánoční jarmark. Tato akce je závěrečnou tečkou za velmi úspěšnou sezónou roku 2012.

Foto: Archív MJVM

Jarmark na hradě Malenovice

Článek

Pro příchozí, kteří se na malenovický hrad vypraví v sobotu v čase od 10 do 16 hodin, je připravena spousta lákadel. „Na prodej budou věci medové, frgály, vánoční ozdoby, šperky, vánoční dekorace, suchá vazba – zkrátka věci, které na hradní jarmark patří. Na nádvoří bude příchozí vítat čajovna a také zde bude možno obdivovat práci kovářského mistra,“ vypočetl kastelán Luděk Bubeník. Připraveno bude také občerstvení v podobě svařeného vína, grogu nebo klobásek.

Hradní jarmark nabídne příchozím i specifické zážitky. „Pro veřejnost v tento den otevřeme také výstup na hradní věž a v Malovaném sále bude k vidění hradní betlém,“ upozornil kastelán s tím, že vstupné na betlém a vyhlídku bude symbolické – dospělí 20 a děti 10 korun, jarmark je volně přístupný.

Podle kastelána hrad letos dostál své pověsti rodinného výletního cíle. „Mezi návštěvníky, kterých jsme letos napočítali přes deset tisíc, převažovaly rodiny s dětmi a přišlo i hodně jednotlivců. Velký úspěch zaznamenaly dvě prázdninové noční prohlídky, které si nenechalo ujít celkem přes 1400 lidí a úspěšné a dopředu nadlouho zamluvené byly i speciální dětské prohlídky s hradní paní. Určitě už spřádáme i nové plány na další sezónu,“ slíbil Luděk Bubeník.

Reklama

Výběr článků

Načítám