Hlavní obsah

Vánoční golfový turnaj v Plzni

Novinky, Michael Rada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani tři dny před Štědrým dnem si nenechali malí golfisté z Golf Klubu Plzeň ujít možnost poměřit své síly v turnaji konaném vzhledem k ročnímu období a množství sněhu v Indoor centru v Plzni na Slovanech.

Foto: Michael Rada

Amálka Radová před druhou ranou na třetí jamce

Článek

Při turnaji se sešli jak ostřílení borci jakými jsou např. Denis Beran či Amálka Radová, ale i generace starších následovníků, kteří kráse golfu propadli v pozdnějším věku. Indoor golf centrum bylo nejenom hezky vytopené, ale díky dodržování striktnímu zákazu kouření se promítané greeny téměř prolínaly s položenými koberci a odpališti.

Na startovní čáře se po rozlosování setkaly dva týmy, první ryze chlapecký se třemi hráči, druhý pak dívčí měl hráčky dvě. Každé družstvo mělo mentora v podobě trenérů Jana Mergla a Romany Valentové a také motivaci, jíž byla sladká odměna pro vítěze.

Jak už to bývá zvykem, jde-li o cenu, hrají junioři jak o život - a to byl i dnešní případ. Absence patování na čtyřech z prvních pěti jamek nehráčům moc neřekne, ale golfisté ji jistě ocení. Navíc až stometrové odpaly pětkou a hybridem stály za potlesk, který se ozýval nejen z řad rodičů a přihlížejcích, ale i z řad soupeřů.

I když konečný výsledek není až tak důležitý, je třeba říci, že se projevila praxe hráčů, kteří měli možnost absolvovat v tomto roce řadu turnajů na greenech nejenom v tuzemsku.

Vítězem se stal s výsledkem +7 Denis Beran, podporovaný nejenom rodiči, ale i mladší sestrou Eliškou, která je již ve 4 letech na hřištích jako doma. Druhou pozici obsadila Amálka Radová s výsledkem +12, které se dařilo umisťovat chip-in jeden za druhým.

Stále se zlepšující technika i odehrané skóre jsou dobrým základem pro prezentaci herního umění i v zahraničí, kam se hráči v roce 2011 chystají. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám